Kleuren ; de nieuwe hokjes

Sinds ik weet dat er bij ABN AMRO ruimte is voor mensen die een open relatie hebben en dat ook willen uitdragen ben ik een gelukkig mens. En Erik ook want die werkt bij die bank en houdt van meedere mensen.

Want dat vind ik ontzettend belangrijk. Dat iedereen mag zijn wie ie wil. Bij de bank. Ik ga dus de volgende keer als ik een balie bezoek van bovengenoemde bank (wordt even zoeken naar een filiaal wat nog open is) eerst vragen wat diegene uit wil dragen.

Of hij/zij/het ook ergens over wil praten. Want praten is ook belangrijk. Over dingen. En of hij/zij/het ook het idee heeft dat je er gewoon mag zijn, wat je ook bent, wenst of voelt. En dan wapper ik met een regenboogvlaggetje.

Want de kleuren van die vlag zijn de nieuwe hokjes waarin we mogen denken. Als we maar het goede denken dan. Want als je een sociaal afwijkende mening hebt wordt het alweer een ander verhaal. Want stel nu dat Erik (met zijn open relatie) een collega heeft die vindt dat dat niet kan.

Die vindt dat je monogaam moet zijn. En het recht wil hebben omdat uit te dragen. Dan voelt Erik zich weer gekwetst. Ik denk dat ik weet wie plots op een andere afdeling werkzaam is als dit conflict escaleert.

Of de schoonmaker (totaal ondergewaarde functie binnen een bedrijf) die vindt dat homofilie vies is. Dat kan hè ?! Die denkt dan in andere kleuren. Hoeveel ruimte hebben we daar dan voor ABN AMRO ?

Ik ben eigenlijk wel klaar met al dat “wat zijn we toch begripvol en we laten het zien”. Dat gedoe voor de bühne. Ik denk niet in hokjes of kleuren als ik jou ontmoet. Ik be- of veroordeel je niet op de status van je relatie of op het feit of je wel of geen vlees eet.

Ik kijk niet naar je kleding, naar de staat van je tuin of in welke auto je rijdt. Ik check niet je FB om te kijken of je verantwoord op vakantie gaat. Ik wil niet weten wat je politieke voorkeur is.

Ik ga er wel vanuit dat je schone handen hebt als je mijn kaas snijdt, dat je niet snipverkouden mijn vlees inpakt en dat je weet wat vloeibaar hout is als ik dat vraag in de bouwmarkt. Oké das misschien een beetje veel : even vragen aan je collega is ook prima.

Ik vorm mijn oordeel op hoe wij met elkaar omgaan. En daar heb ik geen vlag voor nodig ! Zullen we gewoon weer gaan bankieren ABN AMRO ? En ervoor zorgen dat jullie ook fysiek bereikbaar zijn als iemand een brandende vraag heeft ? Als toch iedereen meetelt …

Doe de groeten aan Erik van me !

Zeg het maar !