Kloteboeren !

Gisteren waren er acties waarvan een gedeelte van de bevolking overlast ervaarde. Men stond in de file op verschillende plekken door blokkades. Wat een kloteboeren !

Dat was zo’n beetje de tendens op social media. Ga ergens anders protesteren maar niet op mijn weg. Een typisch gevalletje van “ik sta achter de boeren” totdat dat letterlijk zo is …. Dan moeten ze weg en maar ergens anders hun protest voortzetten.

Er zijn ook mensen die denken dat geld alles goedmaakt en vinden dat boeren niet moeten zeuren. Ze krijgen immers een riante vergoeding als hun bedrijf opgedoekt wordt ? Dat geld niet opweegt tegen het verlies van een boerderij waar de opa van opa ooit begonnen is wil maar niet indalen.

Ja ik heb gisteren ook dingen gezien en gelezen waarvan ik denk : aiiiiiii jongens doe dat nou niet ! Maar ik sta achter onze boeren en dat blijf ik doen ! Ik schreef al eerder dat ik vanaf mijn 9e ben opgegroeid tussen de weilanden, het vee en de trekkers.

En als vrouw/weduwe van een boerenzoon ken ik de verhalen over hard werken, weinig verdienen en lange dagen. Maar ik ken ook de verhalen over liefde voor het land, het vee. De tegenslagen die overwonnen werden.

Ja dat vee is handel. De melk en het vlees. Maar dat wil niet zeggen dat het voor de boer het dood spul is ! De boeren in mijn omgeving zijn hardwerkende mensen die geloven in wat ze doen. En bij elke maatregel weer investeren.

En de basis waarop deze regering beslissingen neemt is uiterst discutabel. Waarbij meneer de Groot van D66 wel de kroon spant. Met zijn 2e huis in Woudsend en zijn zeilboot voor de deur. Kortom ik sta pal achter onze boeren !

Hier is een brief die rondgaat op social media waarin de boeren uitleggen waarom ze actie voeren. Lees hem eens !

Zeg het maar !