Blog

Laborijn plukt van kale kip !

Terwijl Polen in hun middenklasse auto gezellig naar hun thuisland vertrekken met behoud van uitkering van het UWV zijn er organisaties in dit land die mensen op onbehoorlijke manier de duimschroeven aandraaien.

Neem Laborijn bijvoorbeeld ! Ik kwam een artikel tegen en vroeg me echt af in wat voor godvergeten natie we eigenlijk wonen. Klik hier als je het artikel helemaal wilt lezen.

In het kort komt het erop neer dat Arjan zijn dieren en planten moet wegdoen om weer een uitkering te ontvangen. De man in kwestie heeft sierduiven, kippen en vissen. Hij brengt zijn dag door met het verzorgen van de planten en zijn beesten. Je kan wel stellen dat dit zijn leven is.

Hij rookt en drinkt niet en hij geniet van zijn daginvulling. Zo af en toe verkoopt ie een kip voor een tientje en koopt daar dan weer voer van. Ook is hij vrijwilliger op historische festijnen en treedt dan op als Alderhandt, een middeleeuwse jongleur.

En daar zit nu de kneep volgens Laborijn. Dat mag allemaal niet. En eisen ze een overzicht van 2,5 jaar met data wanneer Arjan heeft opgetreden en wat hij daarmee heeft verdiend. Met aantoonbare bewijzen ! Aangezien Arjan die niet kan overleggen omdat hij nooit heeft begrepen dat dat moest, heeft Laborijn de uitkering per 1 januari stopgezet.

Inmiddels leeft de beste man van giften van familie en kennissen en dreigt huisuitzetting omdat hij de huur niet kan betalen. Verder dreigt Labrijn dat hij zijn uitkering terug moet betalen vanaf februari 2016. Door al deze toestanden is de man al een aantal keren in een psychose beland en is een autisme-spectrum stoornis vastgesteld door een psychiater,

Dat heeft hij wel zwart op wit met handtekening maar dat maakt voor Labrijn geen verschil. Hij moet voldoen aan de eisen en zij wachten op een voorstel van meneer van der Graaf.

Wat voor raar asociaal land zijn we geworden zeg ?! Nederlanders die af en toe een kip verkopen spijkeren we aan de schandpaal en buitenlanders leggen we geen strobreed in de weg bij fraude want tja …. geen personeel …. niet te bewijzen …..

De manier waarop Laborijn omgaat met mensen staat synoniem voor de manier waarop we hier behandeld worden in dit ooit eens prachtig sociale land. Terwijl hier duizenden euro’s niet terug gevorderd worden van Oostblokkers die opzettelijk misbruik hebben gemaakt van allerlei toeslagen laten organisaties mensen die minder slim zijn maar een stuk oprechter doodvallen en maakt het niet uit in wat voor ellende de slachtoffers terecht komen.

Ik ben tegen geweld met bij dit soort berichten krijg ik toch lichtelijk de neiging om wat bakstenen door ramen te gooien. Je zal overgeleverd zijn aan zo’n instituut ….. Gatver ! Misschien kan dit ook direct worden meegenomen in het onderzoek naar de werkwijze van deze asocialen want er zijn echt tientallen klachten van mensen. Om te kotsen ….

Zeg het maar !

%d bloggers liken dit: