Blog,  Recepten

Let’s take it slow(cooking)

WEEKEND !!!! Dat betekent wassen, boodschappen doen en relaxen want J vertrekt zondagavond alweer. Natuurlijk eten we op zaterdagavond patat (al jaren traditie) maar ik denk dat er vast wel ergens een moment is dat ik liefhebbers vind voor een kop chineze tomatensoep.

Slow

Je kunt dit natuurlijk heel snel op tafel zetten maar wij gaan voor langzaam. Anderhalf jaar geleden kreeg ik deze multicooker cadeau (mijn oude was gesneuveld op de plavuizen) en het is 1 van de beste cadeaus ever !



Ik gebruik hem voor yoghurt maken, eieren koken, soep, pot roast enz. Ideale aanvulling op de traditionele potten en pannen wat mij betreft. Mocht je nu ook geïnteresseerd zijn in slowcooken en cookers. kijk dan eens bij de Slowcookery ! Ank en haar team geven echt zeldzaam goede service en ook nog aangename prijzen. Op Facebook is er een erg leuke groep waar recepten en dergelijke worden uitgewisseld. Bezoek van site en groep zijn wel op eigen risico , voor je het weet heb je ook een stekkertik. 🙂

Maar wat gaan we maken ?

Chineze tomatensoep !

Ingrediënten :

2 potjes kippenbouillon (van de LIDL)
2 potjes water( gebruik de potjes van de kippenbouillon)
2 pakjes gezeefde tomaten
1 zak chinese roerbakgroenten 400 gram
4 eetlepels bruine basterdsuiker ( moet bruine zijn)
4 eetlepels ketjap asin ( moet de asin zijn)
2 cm geraspte gember of 1 TL gemberpoeder
1 eetlepel zoete chilisaus
1 potje appelmoes
2 bouillonblokjes
Zout en peper

Je kan ook nog wat gesneden kipfilet toevoegen als je van vlees houdt zoals wij.

Bereiding :


6 uur op low (dit betekent dat je alles tegelijk in de slowcooker gooit, de timer op 6 uur low zet en dat is het )

Foto van Carla Haarman . slowcookery receptengroep FB

One Comment

Zeg het maar !

%d bloggers liken dit: