Blog

Lianne en Fatima

Ik kwam online een video tegen waarin Lianne een interview gaf over haar manier van leven aan de hand van het geloof. Er is in Utrecht namelijk een tentoonstelling geopend over de Biblebelt en haar bewoners. Nu kom ik uit een ongelovig nest en het was voor mij nogal een cultuurschok om terecht te komen in een schoonfamilie waarin op veel manier het geloof centraal staat in hun leven. Allemaal op hun eigen manier en wijze. Sommige dingen heb ik helemaal niks mee, andere dingen doe ik ook, alleen niet vanuit het geloof.

Terug naar Lianne …. Ze geeft haar mening over het huwelijk, mannen en vrouwen, over de tv. En al ben ik het lang niet overal mee eens, van mij mogen mensen leven zoals ze willen. Wat mij dan weer uitermate verbaast is dat online er direct op negatieve manier wordt gereageerd op haar verhaal en manier van leven. Niet van deze tijd, achterlijke cultuur, doe eens normaal enz enz.

Hetzelfde geldt voor Fatima die een hoofddoek draagt, een andere manier van koken heeft en thuisblijft terwijl manlief wel op pad gaat. Juridisch zijn mannen en vrouwen niet gelijk volgens de Koran. Een man mag wel trouwens met een niet moslim ; de vrouw mag dat niet. En ook op deze berichten komen vaak alleen negatieve reacties. Niet van deze tijd, achterlijke cultuur, doe eens normaal enz enz.

Jongens we zijn multicultureel, een smeltkroes ; jullie kennen het wel. Oké er zijn ontwikkelingen die door veel mensen met argusogen worden gevolgd en dat snap ik. We moeten hier samen leven in 1 maatschappij maar we zijn geen eenheidsworst. We geven elkaar de ruimte maar bewaken ook onze eigen grenzen waarbij we ons veilig voelen.

Kunnen we gewoon afspreken dat we Lianne en Fatima lekker hun leven laten leiden ? Met de bijbel in de hand of niet, met hoofddoek of niet. Zolang zij gelukkig ermee zijn ?!

Zeg het maar !

%d bloggers liken dit: