Lichting 2003

In 2007 was er enige paniek op de basisschool. Groep 1 zou bestaan uit 30 kinderen. Wat de reden was van die gigantische babyboom in 2003 is mij nooit duidelijk geworden eigenlijk.

Het was een hele warme zomer in 2003, dat weet ik nog wel. Rondjes rijden in de auto want die had airco. Met de voeten in koud water en verstelbare sandalen zodat de olifantspootjes erin pasten.

Het was dus een grote klas in 2007. En dat bleef zo. Helpen op school, lid van de activiteitencommissie die plots omgedoopt moest worden naar ouderraad. We versleten wat directeuren. Het enige stabiele was de groep kinderen met bijpassende ouders. En meester Hans.

Na de lagere school viel de groep logischerwijs uitéén en een ieder ging zijn weg. Nu in 2021 verschijnen foto’s op FB van de jongeren die hun rijbewijs gehaald hebben, studiekeuze maken. Slungels die je groeten als ze je voorbij fietsen op weg naar de voetbaltraining. Allemaal inmiddels me allang voorbij qua lengte.

Wat zijn het stuk voor stuk mooie mensen. De lichting 2003 is volwassen geworden. In plaats van Wicky drinken ze nu een biertje of een wijntje. We hoeven ze niet meer naar school te brengen ( behalve wanneer ze hun ov kaart weer eens kwijt zijn ; ik noem geen namen). Van opvoeder naar een adviserende rol.

In gedachten zie ik de hele groep weer in klas 1 zitten op de gelakte houten stoeltjes. De lichting 2003. We blijven ze volgen. Ik wens ze allemaal een prachtige toekomst ! En ben blij dat ze een stukje van mijn verleden zijn.

One Comment

Zeg het maar !