Lichtpunt : Rambo !

Het lijkt wel alsof de wereld steeds minder leuk wordt. Bakken ellende worden dagelijks uitgestort over ons. En voor mijn gevoel is het credo “leven en laten leven” uit veel boeken verdwenen.

Wat zijn we toch allemaal onaardig tegen elkaar en wat willen we toch graag iedereen onze wil opleggen in de hedendaagse maatschappij. Op social media is het af en toe compleet oorlog. En je vraagt je weleens af of je niet gewoon je account moet verwijderen.

En toen was daar Rambo. Een pasgeboren katertje onder een heg. En Jan-Luuk en zijn vrouw. Ze vonden het arme ding en besloten dat ze alles zouden doen om de kitten te redden.

Wat volgde was een periode van flesjes geven, buikjes kriebelen, dierenartsbezoek. Elke dag werd daar verslag van gedaan via twitter. Ik kwam het account ergens in mijn timeline en besloot het eens te gaan volgen.

En voor ik het wist waren het die tweets die ik als eerste opzocht. Ik werd en word er blij van. Een kleine kater en zijn redders werden en zijn de reden om de TL regelmatig te verversen.

Mensen die dat ook doen zullen denk ik net als ik als eerste aan Rambo denken als ze het woord weegmoment lezen. Elke avond in een mooi houten bakje. En they did it ! Rambo tikte gisteren de kg aan !

Hij had niet beter terecht kunnen komen. Inmiddels bezit Rambo 3 huizen en leggen ze de rode loper voor hem uit. En dan die hilarische schoolbordjes met testen die Jan-Luuk gebruikt !

De afgelopen weken waren Rambo en zijn geweldige verzorgers meermaals een lichtpunt tussen alle bagger op den Twitter. Ze gaven me moed en hoop. De wereld is niet compleet verrot mensen zolang we dit soort dingen blijven zien.

Een pasgeboren kitten en 2 geweldige mensen zorgden ervoor dat duizenden mensen elke dag weer even gingen kijken of er nog nieuwe tweets waren. Het voelde een beetje alsof we vanaf een virtuele zijlijn Rambo aanmoedigen om de finish te halen.

Kom op ; je kan het ! Go Rambo ! En gisteravond stak hij de magische grens over van 1 kg. Hoe mooi is dat! Hoe mooi is dit alles ! Er komt misschien een kinderboek over de avonturen van Rambo met prachtige tekeningen van de foto’s die de afgelopen periode gedeeld zijn.

Mocht dat zo zijn, dan wil ik er 1. Als tastbare herinnering aan een periode vol wereldse ellende waarin Rambo en co een prachtig lichtpunt waren !

Zeg het maar !