Lijstjes

Ik ben een mens met lijstjes. Het liefst op papier (helemaal 1.0) maar ook op mijn mobiel vind je een aantal apps waarin en waarmee je ze kan kan maken.

S morgens beginnen met een must-do opsomming terwijl ik de koffie naar binnengooi. Ik zit me net te bedenken dat ik dat voortaan beter de avond van tevoren kan doen. Nou ja enniewee …

Ik  vind het een geweldige motivatie om   dingen te doen en het vervolgens af te kunnen vinken. De kunst is wel om de lijst niet te lang te maken. Vandaag staan er bijvoorbeeld 15 dingen op.

Sommige taken kosten 5 minuten, sommigen duren een half uur. De meesten zijn simpel maar er zijn ook een paar die echt wel inspanning vereisen.

Afvinken terwijl ik ze niet of maar half gedaan heb is valsspelen dus dat doen we niet. Kan zijn dat ik wat doorschuif naar morgen ♥︎-》omdat dat beter uitkomt.

En wat ik tegenwoordig nooit meer vergeet is me-time in te plannen. (gruwelijke uitdrukking eigenlijk ) … Ik ben nog steeds zo blij met myn hygge mand !  Eerst dacht ik ; wat een flauwekul ! Maar het werkt. Voor mij dan …

Ik heb bijvoorbeeld een lijstje (je verwacht het niet) met een aantal dingen die ik ‘s morgens doe. En afvink. Elke morgen weer. Kost me hooguit een kwartier.

□ Dress to shoes

□ LOL (load of laundry)

□ Bedden opmaken

□ Vaatwasser uit- en inruimen

□ Mealplanning

□ 5 minuten hotspots opruimen

□ Douche en wc even doekje.

Allemaal van die kleine dingen maar toch ….

Maak jij lijstjes of doe je alles uit je blote hoofd ? Heb je ook routines in je dagelijkse leven waar je niet zonder kan ?

Zeg het maar !