Blog

Linus !

Het kan me niet schelen dat het nog 47 dagen tot kerst is. Ik ben er klaar voor. De kerstkoekjes, de chocolaatjes, de films, de boom, de ballen, de hele santenkraam.

Maar kerst is natuurlijk niks zonder Linus. Het gekke was dat ik net in mijn geheugen moest graven om op de naam te komen (ik bleef hangen op Emil ) maar de pubers in koor de juiste naam riepen.

Jarenlang hebben we elke morgen een aflevering gekeken. Elke dag een stapje dichterbij kerst. Het voelde toch een beetje dat kerst geannuleerd werd toen de KRO besloot met de traditie te breken.

De avonturen van de kinderen in het Noorse dorp Svingen waren hier elk jaar weer een kijkhit. S morgens om kwart voor 8 op de bank met een broodje tv kijken. Een rustpuntje in de drukke decembertijd.

En met kerst Home Alone. Jullie hebben het inmiddels al begrepen denk ik ; in sommige dingen zijn we nogal conservatief maar voor ons werkt het als een tierelier. En in dit stomme jaar waarin alles anders gaat dan anders hebben nu net dit soort ijkpunten nodig. Ik in elk geval wel !

Gelukkig biedt de huidige tijd talloze mogelijkheden om toch in de kerststemming te komen maar zonder Linus het toch een beetje kaal. Mocht iemand van jullie nu ook zoekende zijn ; hier is Linus !

Zeg het maar !

%d bloggers liken dit: