Blog,  Huize M.

Loeder moeder

Het is zaterdag en ik ben afgepeigerd. Het was een lange week met weinig slaap en een hoop gedoe. Gedoe in de zin van tentamens voor de oudste, puber 1 begonnen bij nieuwe werkgever en puber 2 die het lastig vindt om weinig tot niks te doen te hebben. En dan nog een aantal dingen die al heel lang spelen buiten ons gezin om die voelen als een loden last.

Ik ben echt niet de gezelligste vandaag en alles is me teveel. We eten om 6 uur een kartonnen pizza en eigenlijk wil ik om 9 uur s avonds wel naar bed. Puber 1 is de hort op. Twaalf kilometer fietsen met een aantal kameraden om te gaan wokken. Natuurlijk het voorspelbare appje later op de avond … Is het goed dat …. ? Ik antwoord dat ie dat zelf mag weten en daarna besluit ik naar bed te gaan.

Niet gezellig voor man die pas vanmorgen thuis kwam maar ik heb de leg uit zoals we hier zeggen. Natuurlijk ben ik wakker om 1.45 uur. Even naar beneden om wat te drinken want ik heb dorst. Ik verdenk die pizzamakers ervan dat ze een kilo zout gebruiken.

Puber 1 is nog niet thuis en ik maak me toch een beetje ongerust. Ze zijn met zijn zessen, ze fietsen samen, ze lopen niet in 7 sloten tegelijk maar toch … De apps van vanavond zijn nog niet gelezen zie ik als ik mijn telefoon opstart. Waar zit dat kind ???

Ik drink een bak koffie, surf wat over het web en stuur een ” het is nu wel mooi geweest” berichtje naar onze flierefluiter. Het appje komt niet verder dan de status van 1 vinkje. Natuurlijk is de batterij leeg van zijn mobiel. Altijd he ?!

Ondertussen bedenk ik dat hij toch niet midden in de struiken op de rotonde zal liggen? Of ergens langs de kant van de weg? Beelden van politiebureaus, agenten aan de deur en ambulances volgen elkaar op in mijn gedachten. Ondertussen plant de andere helft van mijn brein allerlei sancties als ie zo thuiskomt.

Huisarrest, corvee, hele vervelende klusjes die hij in elk geval de komende 14 weken kan gaan uitvoeren. Wat denkt ie verdorie wel niet. De loeder moeder in mij is op stoom. Ja maar ja maar piept de allesbegrijpende lieve moeder in mijn brein … Hij is jong en geniet van het leven nu even. Vast niks gebeurd. Laat het los, kleine kinderen worden groot …. Als hij het voor elkaar heeft gekregen om zijn fiets kwijt te raken of zijn telefoon of zijn jas dan zwaait er wat brult het loeder terug !

Zittend op mijn keukenstoel bekijk ik wat filmpjes van keukenappparaten. Het schijnt dat je een hele tbone steak kan grillen met de ninja foodi grill in 8 minuten zonder dat je huis vol rook staat. Die wil ik … Nu. Iedereen hier in huis houdt van vlees en puber 1 is al zo’n slechte broodeter.

Waar zit dat kind toch ???? De lieve moeder denkt ; misschien moet ik even een moeder appen van een van die knapen waar ie mee op stap is. Het loeder zit al in de auto op weg naar het buurdorp om hem aan zijn haren naar huis te slepen. Dat lees je niet in de boekjes he ? Zucht …

Update 3.58 uur ; puber 1 staat zwaaiend op zijn benen in de keuken. De naïeve lieve moeder denkt dat het komt van vermoeidheid (bijna 21 uur wakker) ; loedermoeder denkt dat ie aan bacchus heeft geofferd en wenst hem een gigantische kater morgen. Zo en nu weer naar bed.

Zeg het maar !

%d bloggers liken dit: