Blog

#maatjegezocht

Zoals elke morgen check ik even de social media terwijl ik mijn benodigde 3 koppen koffie naar binnen werk om ook maar enigszins op gang te komen. Facebook staat in vakantiestand, er gebeurt weinig op mijn timeline. Op twitter is daarentegen altijd wel wat te doen.

Twitter is voor mij een bron van informatie. Ik volg een aantal mensen die dingen weten zoals Caroline van de Plas. Iemand die zich hard maakt voor alle boeren in dit land. En geloof me ; dat is echt nodig. Want de kracht van Twitter kan ook zo ontzettend de verkeerde kant op werken. Voorbeeld is een foto, geplaatst door iemand van een kalfje in een box.

Schande werd er geroepen en de tweet vloog over de digitale snelweg. Kistkalveren, slechte slechte boer, moord en brand. Mensen zoals Caroline met wél verstand van zaken toonden aan dat het hier geen kistkalverij betrof maar een drinkbox die gewoon open was aan de achterkant.

Twitter heeft me veel gebracht. Ik heb een aantal mensen leren kennen die ik in mijn hart gesloten heb, ondanks dat ik ze nog nooit gezien heb. Het heeft me ook wel het één en ander gekost. Momenteel zit ik achter een slotje omdat iemand er plezier in schept om me mijn twitterleven zuur te maken.

Trending op dit moment is #maatjegezocht. Eenzame jongeren doen een oproep om een maatje te vinden. En in het echte leven valt dat helemaal niet mee om die te vinden. De jongeren die we feest zien vieren op donderdagavond en in het weekend met een grote groep vrienden geven misschien niet helemaal een goede weergave van de werkelijkheid.

Er is een grote groep jongeren die geen aansluiting hebben met andere jongeren. Waarvoor de stap naar de kroeg, een sportclub te groot is. Die merken dat oudere vrienden andere stappen maken en dat ze gaandeweg daar ook geen connectie meer is. Die zich gewoon heel erg eenzaam voelen als zitten ze in een ruimte met 100 andere mensen.

En in de digitale wereld legt men nu eenmaal sneller online contact dan op straat of in de kroeg. Ik ben online ook socialer dan IRL. Ik ben niet mensenschuw of zo maar ik hou niet van grote groepen en heb zomaar geen aansluiting met andere mensen. Niet dat mijn leven op social media nep is (juist niet !) maar in het echte leven zitten me meer complexen dwars dan op de digitale snelweg,

Ik ben echt benieuwd of deze #golf gaat leiden tot leuke ontmoetingen en vriendschappen ! Hopelijk zien we snel de foto’s verschijnen !

One Comment

  • Daantje

    Hoi Jet, Ik denk dat eenzaamheid van alle tijden is, maar het digitale tijdperk hier niet helpt.. Mobieltjes en tablets zorgen ervoor dat het sociale contact niet meer face to face verloopt, maar digitaal. Het gevolg is ook dat iedereen zich ermee kan en zal bemoeien, een vervelende bijkomstigheid. Vroeger moest je uitgaan om mensen te ontmoeten, tegenwoordig is er Tinder. ‘T is maar een voorbeeld.. Een mooi treffend stuk wat je geschreven hebt, ik denk dat iedereen wel een beetje #eenzaam is, en hoop dat we dat met zijn allen een beetje kunnen doorbreken..

Zeg het maar !

%d bloggers liken dit: