Blog

Met gierende banden ….

Ik moest het even laten bezakken hoor. De aflevering van Boer zoekt vrouw. Nu lukt het me dit seizoen ook niet echt om me er helemaal in onder te dompelen ; geen idee waarom niet. Maar de aflevering van gisteren was er 1 waarbij ik van verbazing in verbazing viel.

Erik

Eerst hadden we Erik die vertrok bij Annemiek. Niet dat hij dat echt wilde maar de boerin gaf hem weinig keus. Rationeel had ze al besloten dat het niks kon worden omdat het bedrijf van Erik op anderhalf uur rijden lag van haar boerderij en ze een lat relatie niet zag zitten. Daar kon zelfs de lijmpoging van Yvon niks aan veranderen. Annemieks hoofd nam de leiding en liet haar hart een beetje huilen. Ik denk dat veel kijkers haar zullen herinneren als de vrouw die meedeed met tegenzin en de vraag is of dat ook zo was. We zullen het nooit weten.

Werkster

Bij Bastiaan vindt Elise het toch wel lastig dat flirterige Milou meer aandacht vraagt en krijgt. Bastiaan nam haar mee op een uitje naar de plek waar hij opgegroeid was. Niet dat hij daar echt veel moeite voor had gedaan want volgens mij liep ie nog in zijn ik-moet-10-hectare-witlof-dinges-oogsten. Elise probeerde uit te leggen dat ze met weinig tevreden was. Kinderen, een hond en een (witlof)boer. Ik hoorde tussen de regels dat Milou echt hele andere eisen zou stellen aan hem en dat ie maar beter voor haar kon kiezen. Ik denk dat Milou haar baantje als werkster kan vergeten als de keuze op Elise valt.

Meer wijn

Geert Jan is het grote kleine kind deze serie. De man die moet kiezen en maar een oliesjeikpak aantrekt om vervolgens te vragen of beide dames niet tot zijn harem willen toetreden. Zodat ie niet hoeft te kiezen. Uiteindelijk gooiden ze het maar in de wijn en ik denk dat dat wat GJ betreft nog best 3 emmers meer had mogen zijn. Ik ben benieuwd hoe het volgende week gaat lopen. En natuurlijk ben ik benieuwd of het gerucht klopt dat de dame die uiteindelijk de gelukkige werd hem inderdaad al financieel heeft uitgekleed. Want dat zou bijzonder zuur zijn.

Lange benen, snel thuis

Het is maar goed dat je tegenwoordig een tv programma terug kan kijken anders had ik door een kopje koffie halen het vertrek. van Vera bij boer Geert gemist. Ik was er echt van overtuigd dat hij voor haar zou gaan. Zei hij vorige week niet dat hij ervan overtuigd was dat beide vrouwen voor hem waren gevallen als een blok ? Geen idee wat ie in de tussentijd heeft uitgespookt maar voor de patat met kroket was ze vertrokken. Yvon moet wel alle snelheidsrecords hebben gebroken om zich zo snel voor de tv te gooien in de kamer van Geert. De zoon van de boer was wel zo beleefd om haar niet vragen niet voor het beeld te gaan staan. Angela belde direct haar dochter om te melden dat langbenige Vera de handdoek in de ring had gegooid en ik verwachtte half de vraag wat haar moeder nu gewonnen had ? Dat is Geert natuurlijk ! Wow !

Amandelmelk

En dan hebben we (zorg)boer(derij) Jan. Ik weet niet wie die leuke muts voor hem gehaakt heeft (is ie nu blauw of groen ?) maar tijdens de afscheidsspeech van ja … jaaaaaaaaaa …. euh …. ja …. ja … ja Vera trok ie behoorlijk de aandacht. Vera had een nachtje wakker gelegen en ontdekt dat de klik verdwenen was. De klik mensen , die was weg ! En ja …. dan …. ja …. euh ….. ja dan zit er maar 1 ding op en dat is vertrekken. Nienke en Jan namen nog even de tijd om de amandelmelk in een de tas van Vera te knikkeren en dat was het dan. Met gierende banden naar huis.

Er blijven dus 2 keuzemomenten over (als de dames niet anders besluiten en kan Yvon daar alle tijd voor nemen.

Volgende week weer een aflevering, ik kan (toch stiekem) niet wachten !

Zeg het maar !

%d bloggers liken dit: