Middelvinger

Afbeelding gevonden op het world wide web. Mocht de maker bezwaar hebben tegen ongevraagd gebruik ; dan verwijder ik deze onmiddellijk.

“We gaan bouwen aan nieuw vertrouwen”. “Een nieuwe bestuurscultuur”. “Ik ga mijn stinkende best doen”. “De burger centraal”.

Zomaar wat losse kreten die ik gehoord heb bij het aantreden van Rutte 4. Maar tot dusver lukt dat allemaal nog niet erg. We hebben een mega crisis in ons land en wat doet ons kabinet ?

Dat viert vakantie. En houdt zich stil. Nou ja Mw Kaag wist er uit te persen dat we niet moesten denken dat er oneindig geld is. Met andere woorden ; zoek het allemaal maar lekker uit Nederlanders.

Een oproep om terug te keren van reces en een debat te voeren over de ellende in ons land werd tegengehouden door de coalitiepartijen. Eerst maar eens wachten op de cijfers van cpb. Wat men maar niet schijnt te begrijpen is dat wachten niet meer kan.

In andere Europese landen wordt wel actief gereageerd en zijn er maatregelen genomen om de druk voor de inwoners enigszins te verlichten. Hier moeten we God beter het 2 jaar wachten voordat de btw op groente en fruit kan worden verlaagd want dat kan het systeem niet aan.

Wedden dat eventuele belastingverhogingen zoals een suiker- en vettax sneller geregeld zijn ? Ondertussen heeft Italië bekend gemaakt bij de EU dat ze graag willen dat de miljoenen die ze hebben gekregen helemaal een gift worden en niet maar de helft. Want ook daar crisis. Ik durf te wedden dat ze het voor elkaar krijgen.

Misschien moeten we allemaal op Prinsjesdag onze vlag op de kop buiten hangen halfstok. Want als er niet snel iets gebeurt dragen we het Nederland waar we ooit trots op waren ten grave.

Zeg het maar !