Blog

Missen…

Soms mis je mensen plots. Of de gebeurtenissen die je samen beleefd hebt. Dat gevoel overspoelt me de laatste dagen een beetje. Dat gevoel van veiligheid en voorspelbaarheid.

Toen ik klein was waren we blij als december in zicht kwam. De feestdagen, de wereld stond toentertijd een beetje stil. De aankomst van de Sint en Piet, de cadeautjes, de pepernoten, de chocoladeletters.

Wij vierden dat als gezin. Er was geen discussie over de viering. Geen discussie over Piet , of ie racistisch bedoeld was of niet …. Ik heb die mooie herinneringen opgeslagen in mijn laatje in mijn hart.

Onze kinderen zijn zo groot dat we het Sinterklaasfeest niet meer vieren. Gelukkig hebben zij ook nog goede gevoelens bij het 5 decemberfeest. De vieringen op school ; tranen terwijl we keken naar hoeveel plezier en geluk het bracht in de klassen.

Ik vind het sneu voor de mensen met kleine kinderen dat het zo’n beladen item is geworden. Elke poll geeft aan dat wij Nederlanders van onze tradities houden. Dat we houden van Zwarte Piet en zijn compagnon.

Wij, die het normaal vinden dat we ook reclame zien voor het suikerfeest bijvoorbeeld, houden van onze kneuterige tradities. En dat zou moeten mogen toch ? We zijn best ruimdenkend en gunnen culturen hun vieringen maar willen ook vasthouden aan wat voor ons belangrijk is.

Ik lees over blokkades die gepland worden, ik hoor over KOZP die op 18 plekken de intocht willen gaan verstoren, ik hoor gerechtelijke uitspraken van 240 uur dienstverlening en voorwaardelijke gevangenisstraffen.

Ik lees over een crowdfunding om hoger beroep aan te tekenen tegen bovengenoemde uitspraak omdat het gewoon niet goed voelt.

Ik mis vroeger. Dat we elkaar vonden in gezelligheid en niet alles een discussie werd. Dat de minderheid het accepteerde dat dingen nu eenmaal soms niet altijd naar je hand gezet kunnen worden.

Waar is het toch zo ontzettend mis gegaan ????

Ik schreef deze blog een jaar geleden op mijn fb pagina Hoge hakken, zere voeten en nog steeds omschrijft het precies hoe ik me voel. Missen ….

Zeg het maar !

%d bloggers liken dit: