Moeten we ons niet schamen ?

Nederland, mijn vaderland. Wat waren we een mooie natie ! We keken om naar elkaar, zorgden ervoor dat we het allemaal een soort van goed hadden …

En nu ?

Geld vliegt alle kanten op behalve naar … En nee wat je ziet zijn geen lange houdbare producten. Geen pasta, geen bruine bonen. Wat je ziet op de foto zijn de verlangens van een man van 80 die een keer geen suiker op zijn brood wil.

Die dacht fuck it ! Die keek misschien naar het nieuws en hoorde hoeveel geld ervan uit Nederland naar andere landen ging. Die las dat “we” miljarden in een klimaatpotje hebben terwijl zijn thermostaat op 16 graden stond omdat hij domweg de energierekening niet kan betalen.

Ooit gedacht dat we ons hier zorgen moesten maken over de energierekening ? En dat we een minister president hadden die fijntjes op zou merken dat we allemaal verstandig om moeten gaan met onze portemonnee.

De zijne is goed gevuld en dat gun ik hem best. Maar het is makkelijk praten als je niet eerst je saldo moet checken in de supermarkt of je die diepvriespizza nog kan afrekenen. Of dat je met de zelfscanner in de winkel loopt om niet verrast te worden bij de kassa dat het weer 15 euro is terwijl je 12 euro op de bank hebt.

Dit twitterbericht toont wel aan dat we een ontzettend arm land zijn in bepaalde opzichten. Om je rot te schamen …

Zeg het maar !