Blog

Mute !

Ieder mens heeft zo zijn bagage mee te slepen, problemen om te handelen en bij de 1 gaat het makkelijker dan bij de ander. De problemen zijn ook allemaal anders. Het is de kunst om de baas te blijven over alle muizenissen. Ooit gaf iemand me de volgende leidraad …. “Heb je er op dit moment invloed op ? Nee ? Dan heeft het ook geen zin om er nu wakker van te liggen”.

En gelijk had ie ! Maar soms kruipen dingen onder je huid en sta je ermee op en ga je ermee naar bed. De rem op piekeren is even zoek. Alsof je in een gondel zit die maar door en doorgaat. Ik heb inmiddels wel geleerd om me niet overal druk over te maken. Wat dat betreft was het advies een hele goede.

Maar als ze iemand waar ik van hou proberen te breken door te kleineren en misselijke streken uit te halen …. Dan heb je een probleem. Want ik zal nooit toestaan dat dat gebeurt. En daar lig ik dan wakker van …. Maar nu is het bijna weekend !

En de mute-knop om alle zorgen even stil te zetten heb ik een soort van gevonden, de gondel is vergrendeld. Fijn weekend allemaal !

Zeg het maar !

%d bloggers liken dit: