My ass

Twee verkenners die aangeven dat zij en niemand anders verantwoordelijk zijn voor het memo waarin gesuggereerd wordt dat Omtzigt een functie elders moet krijgen. Ik weet niet hoe ze bedacht hebben dat ze met dit treurige briefje de bevolking weer in slaapstand zouden krijgen. Wat ik wel weet is dat is dat er geen r**t van geloof.

De politici nemen zelf de schuld op zich voor de notitie, waarin ook CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt wordt genoemd. ‘Er zijn slechts twee mensen verantwoordelijk voor het bestaan en de inhoud van het memo en dat zijn wij, ondertekenaars van deze brief.’ De twee zeggen ‘in alle deemoed’ bereid te zijn om in debat met de Tweede Kamer ‘nadere inlichtingen’ te geven.

Ze houden bepaalde mensen uit de wind en je kan ervan uit gaan dat elk woord gewogen is voordat het naar buiten werd gebracht. Ze vertellen niks en verdraaien de feiten. En doen dat op zo’n manier dat niemand ze van keihard liegen kan beschuldigen maar de waarheid wordt niet geopenbaard.

Bij de naam van Omtzigt stond ‘functie elders’, waarmee vermoedens ontstonden dat het Kamerlid aan de kant geschoven moest worden. ‘We willen hier heel duidelijk over zijn: dit had niet mogen gebeuren’, schrijven de twee ex-verkenners. ‘Dit had niet mogen gebeuren omdat de heer Omtzigt een gekozen volksvertegenwoordiger is. Dit had niet mogen gebeuren omdat het vanzelfsprekend niet aan verkenners is zich te bemoeien met mogelijke personele aangelegenheden.’ Ze noemen hun eigen optreden ‘zeer ongepast’.

Woensdag een debatje voor de bühne en de Rutte- trein dendert gewoon weer door. Zoals altijd. Een land krijgt de regering die het verdient zeggen ze. Geen idee dat we al zover afgezakt waren …..

Bah !

Zeg het maar !