Blog

Net zo makkelijk !

Ik ben gek op kook- en bakboeken. Ik kan een uur op schoot zitten met een boek van Donna Hay en me verlekkeren aan al dat zaligs wat voorbijkomt, pagina na pagina. Die boeken hebben alleen vaak 1 nadeel ; de lijst ingrediënten is vaak mega lang en moeilijk verkrijgbaar als je niet in een wereldstad woont. En dan heb ik het nog niet eens over bijvoorbeeld de marmerplaat die je moet hebben om je gesmolten chocola op te gieten en te laten afkoelen om er vervolgens een huisje van te gaan bouwen. Of iets anders ingewikkelds.

Blijkbaar ben ik niet alleen en zijn we een heuse doelgroep. Want Rutger van den Broek ( hij won in 2013 Heel Holland bakt en schreef een aantal boeken, meer info hier ) gooide een poos geleden het makkelijke bakboek op de markt. 100 makkelijke recepten, geordend op bakvorm.

Het eerste wat opvalt is dat het boek makkelijk open blijft liggen. Ideaal als je met je handen vol gesmolten chocola even wilt kijken wat ook alweer de volgende stap is ….

Het is ook een lekker groot boek met een heel leesbaar lettertype. Ik hou ervan als dingen duidelijk zijn en dat is de tekst in dit boek. Natuurlijk ontbreken de prachtige foto’s niet. Vaak lijkt mijn eindproduct niet op wat in het kook- of bakboek staat afgebeeld maar met deze recepten komen we aardig in de buurt.

Mijn flappen leken op deze. Een soort van want ik had ze op een rek gelegd bij gebrek aan bakpapier en dus zakte ze een ietwat door en lekte de vulling op de bakplaat eronder. Maar degene die wel gelukt waren smaakten prima ! En de ingrediënten zijn echt basic dus je hoeft niet naar de bakwinkel om een potje met iets te halen wat een kapitaal kost en na 1 lepeltje staat te verstoffen in je keukenkastje.

Kortom mocht je op zoek zijn naar een boek wat zijn naam waar maakt ….

Het makkelijke bakboek van Rutger van den Broek !

Zeg het maar !

%d bloggers liken dit: