Blog

Of je worst lust

Het spande er toch wel even om of we nog lang konden genieten van DE worst. Hoe een bedrijf 750 miljoen schuld kan hebben en nog steeds niet omgevallen is is mij een raadsel maar de HEMA (wisten jullie dat die afkorting staat voor Hollandse Eenheidsprijzen Maatschappij Amsterdam?) is gered en dus de rookworst ook ! Yeah !

Huisvlijt.

Mocht je nu zin hebben in homemade grillworst na al die worstpraat,lees dan even verder. Ik heb namelijk een recept waarbij je je vingers schijnt op te eten. Het is een grote hit op deze FB groep ! Je vindt er trouwens nog veel meer leuke recepten en de sfeer is super. Ga eens kijken als je tijd hebt !

Wat hebben we nodig ?

  • een kilo vet vlees gebruikt, dit waren speklappen en karbonades, maar kippedij kan ook perfect
  • 10 ijsblokjes
  • 3 eetlepels roomkaas
  • 2 volle eetlepels kipkruiden
  • heel veel huishoudfolie (die doorzichtige)
  • een supersonische keukenmachine (blender lukt misschien ook wel)

En dan ?

Nou komt het meest spannende gedeelte van dit blogbericht ! Vraag je je af wat we gaan doen met die ijsblokjes ? Let op !

We gaan ze tot gruis malen in de keukenmachine ! Waarom vraag je je misschien af …. Dit ijsgruis gaat ervoor zorgen dat het vlees koud blijft tijdens het malen. Voeg het vlees toe, de 3 eetlepels roomkaas en de kipkruiden toe maalt dit totdat er een mooie smeuïge massa ontstaat.

Vouw het huishoudfolie dubbel en doe hier een paar eetlepels van de vleespasta op. Rol het strak op in de vorm van een ….. tadaa …. worst en draai dit goed strak vast. Verwijder eventuele luchtbellen met een naald en knoop het plastic dicht.

Half uurtje koken, uit het water, afkoelen en plastic verwijderen. Kruid de buitenkant met kipkruiden of iets anders (wat je maar lekker vindt) en grill de worst aan de buitenkant in de oven.

Het klinkt niet zo ongewikkeld toch ? Succes !

Zeg het maar !

%d bloggers liken dit: