om de nek

Omtzigt nam de beslissing om zelfstandig verder te gaan na het lekken van een 76 pagina tellend memo waarmee weer één of andere commissie aan de slag zou gaan. Dat memo werd de strop de nek van het CDA. Wopke probeerde nog even cool te reageren maar ook hij kan niet ontkennen dat zijn partij in zwaar weer verkeert.

Als klopt wat er in dat memo staat …. Dan is de politiek nog verrotter dan ik dacht. Partijbelangen, kont op het pluche. Geheime afspraken. Wie gelooft nu nog dat “Omtzigt functie elders” een losse flodder was ? De verkiezing bij het CDA tussen Pieter en Hugo…. Mensen die de mond vol hebben over normen en waarden rommelen wat af in achterkamertjes.

En dit geldt niet alleen voor het CDA. Kijk naar de VVD. Rutte liegt alsof het gedrukt staat en men blijft gewoon achter hem staan. D66 regelt even met de VVD dat zij voortaan de kamervoorzitster mogen leveren. Kaag roept iets over dat de wegen scheiden als Rutte op de zoveelste leugen wordt betrapt maar luncht zich een ongeluk in het torentje. Het gebeurt overal.

Ik weet dat dit stukje tekst geen biet verschil zal maken. Ik had misschien beter een stukje kunnen typen over zelfgemaakte broodjes of zo. Want waarom zou je je er druk over maken ? Je verandert er niks aan en zo …. Maar ik maak me er wel druk om. Het raakt me dat we zo afgegleden zijn. Partijen hebben ons alleen op nr 1 staan als de stembussen weer stal gehaald worden ….

Ik hoop dat Omtzigt een aantal mensen meekrijgt van het CDA. En zo niet dan hoop ik dat hij met de volgende verkiezingen een megawinst behaalt. Er moet namelijk een politiek licht zijn aan het eind van de tunnel. Anders zijn we officieel een bananenrepubliek.

Zeg het maar !