Blog

Onder de tram

Het proces tegen Gökmen T is al een paar dagen aan de gang en wie Saskia Belleman volgt weet inmiddels wat voor beest er in het beklaagdenbankje zit.

Op 18 maart 2019 opende hij het vuur in een tram en maakte een eind aan het leven van 4 mensen en veranderde het leven van velen voor altijd. Hij wilde niet verschijnen voor de rechtbank maar werd gedwongen de rechtszitting bij te wonen.

Dat je al aardig van het pad moet zijn om tot zo’n daad te komen is wel duidelijk lijkt me. Geen normaal denkend mensen zou het in zijn hoofd halen om zoiets te doen. Maar hoe ver dit mens van het pad is is ver voorbij mijn voorstellingsvermogen.

De getuigenissen van de nabestaanden en de slachtoffers die het wel overleefd hebben snijden door je ziel. Wat ze hebben meegemaakt zal altijd van invloed zijn om hun beslissingen, hun bestaan.

Zo werd de verklaring van Melanie voorgelezen. Zij raakte zwaargewond bij de aanslag, maar overleefde het wel. “Ik zag en hoorde dat hij probeerde te schieten, maar het pistool ging niet af. Ik weet niet wat hij heeft gedaan, maar ineens werkte het vuurwapen daarna wel.”

Gökmen T. schoot in totaal vier keer op haar. Na drie schoten stopte hij om de 19-jarige Roos dood te schieten, waarna hij nog een keer op Melanie schoot.

Een andere ooggetuige verklaarde dat T. tijdens zijn vluchtpoging ‘iene, miene, mutte’ speelde met twee auto’s. Hij schoot daarna op de auto van de 74-jarige Willem. Deze man overleed tien dagen later in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

En de man die hiervoor verantwoordelijk is lacht. Letterlijk. In de rechtszaal lacht hij. En vindt hij het jammer dat hij iemand niet helemaal kapot heeft gekregen. Hij bespuwt zijn eigen advocaat en schreeuwt tegen mensen op de tribune.

Onze lieve heer heeft rare kostgangers en alhoewel ik best begrip kan hebben voor sommige daden van mensen die in de war zijn ; deze mag van mijn onder de eerste beste tram gesmeten worden.

Beest ….

Zeg het maar !

%d bloggers liken dit: