Ontraden !

Gisteren keek ik naar het debat in de 2e kamer over de uithuisgeplaatste kinderen. Het blijken er meer dan 1600 te zijn … Zestienhonderd kinderen die bij hun ouders vandaan zijn gehaald omdat de belastingdienst de ouders op een zwarte lijst had gezet met alle gevolgen van dien.

Meneer Weerwind is “onze” minister van rechtsbescherming en deed ook het woord in de kamer. Ik las dat hij op verschillende plekken waaronder Almere burgemeester is geweest en nu mag ie dus meespelen met de grote jongens.

Ik ken hem verder niet en misschien zit ik er helemaal naast maar mijn eerste gedachte was : wat een zak hooi ! Totaal ongeschikt voor waar ie dik voor betaald wordt en communicatief een ramp.

Een kruising tussen een 1e klas leerling havo tijdens een moeilijke spreekbeurt en een mislukte commandant in het leger die weg gepromoveerd is. Ik kan er niks anders van maken.

Het overgrote merendeel van de moties werd ontraden door meneer Weerwind en zodra er vragen werden gesteld vanuit de kamer door bijvoorbeeld Pieter Omtzigt werd via de voorzitter medegedeeld dat hij er niet over in discussie ging.

Mocht D66 al zin hebben om het vertrouwen in de politiek bij de bevolking omhoog te krikken, dan hebben ze met deze bewindsman een bok van jewelste geschoten.

Maar ik geloof niet dat de regeringspartijen dat echt willen ; dat vertrouwen herstellen. Anders had de VVD wel de fractievoorzitter ingezet tijdens dit debat. En niet een meneer die al meer dan 200 dagen in de kamer zit en nu even zijn maidenspeech ging houden.

Want het is not done om aan iemand die voor het eerst de kamer toespreekt vragen te stellen. Goh kwam dat de grootste partij van Nederland even goed uit ! Stel je voor dat je kritisch bevraagd wordt door de oppositie. Geen wonder dat de publieke tribune leegliep. Een deel van de getroffen ouders zat daar namelijk. Ik was ook weggelopen als ik daar gezeten had. De minachting …

En dan heb ik het nog niet eens over de idiote tweet van Rutte tijdens dit debat dat het een eer was dat hij het parlement van Oekraïne heeft toe mogen spreken. Bizar !

Er werd dus weer uren gepraat en niemand schoot er ook maar iets mee op. Arme ouders, arme kinderen. Het zal je gebeuren … Er zullen ongetwijfeld terechte uithuisplaatsingen zijn geweest en natuurlijk moet het allemaal zorgvuldig worden bekeken en afgewogen maar de manier waarop in dit land om wordt gegaan met dit schandaal …. Ik heb er geen woorden meer voor.

Groeten vanuit een 3e range bananenrepubliek !

Zeg het maar !