Op 4 mei naar de slachtbank

Wat een week ! We herdachten oorlogsslachtoffers en vierden onze vrijheid. Wat die dan mag zijn voor sommigen is me nog niet helemaal duidelijk. Het credo van hen zou best kunnen zijn dat je vrij bent om te doen en te denken wat je wilt zolang het maar in het straatje past van anderen. Wat heeft Caroline van der Plas een bagger over zich heen gekregen de afgelopen dagen. Je mag het niet met haar eens zijn (dat ben ik ook niet altijd) maar de manier waarop er werd gereageerd op haar keuze om niet naar de toespraak van Zelensky was werkelijk buiten alle proporties.

De partijen die zaten te wachten op een gelegenheid haar compleet af te maken op social media stonden op tafel hoor. Vergeten werd dat BBB als 1 van de eersten steun gaf aan een motie om F16’s te leveren aan Oekraïne. Zon selectief geheugen lijkt me best gemakkelijk eigenlijk. Gebleken is wel dat vrijheid een groot goed is maar zodra mensen dingen doen die niet in het straatje passen van de aan het pluche vastgeplakte coalitiepartijen, dan gaan ze helemaal los. Wat een prachtige vrijheid toch !

Ik schreef al eerder dat ik het ook ongepast vond dat dit bezoek juist op 4 mei plaats moest vinden. Wat mij betreft is ie 364 dagen per jaar welkom maar niet op 4 mei. En wat ik misschien nog wel erger vind is dat men ons wil doen geloven dat dit allemaal spontaan en onverwacht was. Want dat was het niet. Dhr Zelensky gaf het zelf al aan tijdens een interview. Hij was hier op uitnodiging. En hij was vereerd. En Mark Rutte was in zijn nopjes.

Op de dag dat we oorlogsslachtoffers herdenken werd er de jacht geopend op de partij en met name de fractieleider van BBB en het doel was en is duidelijk. Ze moet kapot. Hoe dan ook. Dat framen kwam van de partijen die de afgelopen jaren ons land onbehoorlijk bestuurd hebben. De tweedeling in dit land is groter dan ooit en wordt alleen maar meer. Maar laten we vooral de aanval openen op iemand met een afwijkende mening over een bezoek aan ons land door de leider van Oekraïne. Zo ziet angst er dus uit.

Angst voor de opkomst van een nieuwe partij die de boel om wil gooien. Die gesteund wordt door een groeiende aanhang die de schijnheiligheid van de huidige “macht” niet meer aan kan zien. Die de sorry’s van dhr. Rutte niet meer gelooft. Die de doofpotten niet meer accepteert. Over 1 ding zijn we het wel eens. Onze premier zei dat heel veel dingen niet goed zijn gegaan en dat die anders moeten. Alleen de manier waarop we dat dan moeten gaan doen …. Daar zit een verschil.

In de week waarin we herdachten en vierden werd er een poging gedaan om Caroline van der Plas naar de slachtbank te leiden op een lage lafhartige manier. En dat geeft deze week een hele vieze nasmaak.

Zeg het maar !