Op zijn kop

Volgens deze bron betalen we bijna 20 % meer voor de boodschappen, vergeleken met 11 maanden geleden. Ik denk dat dat wel zo’n beetje klopt. En ik moet zeggen dat ik me toch wel zorgen begin te maken. Want niet alleen de boodschappen zijn duurder geworden maar ook de energierekening en brandstofprijzen zijn gestegen. Ondertussen lees ik dat de multinationals gewoon nog steeds miljarden winst maken.

Hier maakte ik elke week een menuplanning. Maar in deze tijd hou ik gewoon een dag over. En ik ben niet de enige lijkt me. Nu roep ik wel dat ik me er maar niet druk over maak want dat helpt toch niet maar als je droomt over vlees in de vriezer zegt dat wel wat denk ik. En onze regering laat haar eigen bevolking steeds verder in het moeras wegzakken.

Rutte is ervan overtuigd dat Nederland veel doet (maar dat vindt ie al snel volgens mij). Volgens Hart van Nederland valt dat nogal tegen. Ze deden onderzoek en dit waren de resultaten.

Steunpakketten in Europese landen

  • Oostenrijk: 6,95 procent van het bruto binnenlands product (bbp)
  • Frankrijk: 1,84 procent
  • Italië: 1,66 procent
  • Verenigd Koninkrijk: 1,37 procent
  • Duitsland: 1,26 procent
  • Luxemburg: 1,13 procent
  • Portugal: 0,80 procent
  • Spanje: 0,78 procent
  • Nederland: 0,76 procent
  • België: 0,53 procent

Alleen Belgie doet het nog slechter. Voor wie dit allemaal niet zoveel zegt (ik moet ook hele diep graven in mijn geheugen hoor !) :

Oostenrijk voert de Europese ranglijst aan. Daar heeft de bondsregering tot nu toe 28 miljard euro uitgetrokken voor steunpakketten, wat neerkomt op 3.111 euro per Oostenrijker. Ter vergelijking: in ons land is er per inwoner voor 370 euro aan steunmaatregelen aangekondigd.

Dat betekent dus dat Oostenrijk ongeveer 8,5 keer meer doet. Voor het hele artikel klik hier !

Het is wat het is denken ze blijkbaar in den Haag en ze zijn gewoon lekker met reces. Onze minister van Financiën tweet gezellig over Beiroet, Mark loopt een rondje in een koeienstal, Hugo fietst zich de blubber rond een italiaans meer en Mw van der Wal (die van stikstof en zo) vloog naar Curaçao. Nu zal je mij niet horen over ze nu wel of niet op vakantie mogen gaan. maar als je mensen oplegt dat ze moeten bezuinigen op alle gebieden voelt het wel een beetje als gek aansteken.

Zouden die nu ook dromen over een vriezer vol vlees en een lage energieafrekening ? Denk het niet want met het salaris wat zij verdienen heb je wel speelruimte. En ik gun ze dat van harte maar doe dan ook waar je voor aangenomen bent verdorie. De vlaggen die overal ondersteboven hangen zijn niet alleen een teken dat de boeren in opstand komen ! Er zijn veel Nederlanders echt in nood en het lijkt me dat op 1 zou moeten staan bij ons kabinet.

Goed en dan nu de vraag van vandaag ; wat eten we ?

Zeg het maar !