Opnieuw leren Walsen …

Voor wie het flyladysysteem kent zal “walsen door de feestdagen” bekend zijn. Voor wie het niet kent ; we beginnen nu al met elke week wat voorbereidingen zodat we op 1 december achterover kunnen leunen en genieten van de maand december. Terwijl andere mensen knokken om de laatste varkenshaas en er geen plakband meer verkrijgbaar is zitten de flydames met een boekje op de bank.

De nederlandse selectie is sinds deze week uit de startblokken. Nee we hangen nog geen slingers op en gooien de kerstverlichting aan ; geen paniek. Maar we zijn wel begonnen met onze leidraad uit te printen en vandaag was de missie (ik heb de termen ook niet bedacht lieve mensen) ; check je kerstkaarten. Kijk eens welke kaarten je nog hebt, maak een lijstje wie je zeker een kaart wil sturen en begin alvast met schrijven.

Nul

Nou is mijn voorraad kerstkaarten 0. En ik zit me af te vragen of ik ze eigenlijk wel wil sturen. Vier namen in plaats van 5. Het blijft confronterend. Maar afgelopen tijd heeft ons ook geleerd dat er heel veel mensen zijn die aan ons denken, die oprecht met ons meeleven. Misschien is zo’n kerstkaart dan juist wel heel mooi om te sturen. Als wens en als bedankje. Kijk en dat laat dan alweer zien dat zo’n systeem van vroeg beginnen voor mij ideaal is. Ik hoef het nu nog niet te beslissen. Ik heb de tijd …

Al wel met de kinderen overlegd wat het menu moet zijn. Jan wilde altijd met kerst een varkenshaas met champignonsaus. En dat houden we zo. Als eerbetoon aan de man die we missen, als eerbetoon aan hoe het altijd was en omdat iedereen het lekker vindt (ook belangrijk!).

opnieuw

Deze vroege voorbereidingen hebben ook het voordeel dat ik me geestelijk kan voorbereiden op de maand die synoniem staat voor gezelligheid, samen zijn, gezin. En hoe we het ook wenden of keren ; deze kerst en decembermaand zal anders zijn. Het wordt vast een mooie maand met een rauwe rand. En we duiken erin met al het gevoel wat erbij gaat horen. Ik ga hem vastleggen. Elke dag, Misschien ziet mijn leidraad de komende weken er anders uit dan die van de andere dames die meedoen aan deze uitdaging en dat geeft helemaal niks. Iedereen danst op zijn eigen manier ….

Zeg het maar !