Blog

#outside

Het is echt naar weer in deze regio als je van zon en blauwe luchten houdt. Het is nogal deprimerend, die grijze saaie luchten. Het enige wat je als pluspunt zou kunnen zien is dat het niet koud is.

En eigenlijk is dat ook wel wat er aan de hand is in de samenleving. Misschien klink ik als een boomer (dat is iemand die is blijven hangen in conservatieve denkbeelden met bijpassend gedrag) maar sinds wanneer is het normaal dat kinderen van een jaar of 14 met een mes op pad gaan ? En dan bedoel ik niet om er een appeltje mee te schillen.

Ik lees over overvallen, er viel zelfs een dodelijk slachtoffer te betreuren. Iemand van dezelfde leeftijd als de daders liet het leven na een steekpartij in Drachten. Gisteren reden we er langs en nog steeds getuigt een bloemenzee van de schok in de friese plaats.

Sinds die dramatische gebeurtenis lees ik steeds meer berichten over jeugd die met wapens op pad gaan. Sins wanneer is de samenleving zo grauw en somber dat dit soort berichten al heel normaal worden ? Wij hebben 2 jongens in die leeftijd en alhoewel ik niet alles weet wat ze uitspoken (godzijdank niet) maar ik weet toch wel zeker dat ik hun tas of jas geen mes aantref.

Maakt mij dat beter dan de ouders die dat wel overkomt ? Zeker niet ! Wij hebben gewoon geluk dat we in een omgeving opgroeien waar het ergste is wat er gebeurd op zaterdagavond dat er bier wordt gedronken in een hok ergens. Wat een zegen !

Zeg het maar !

%d bloggers liken dit: