Over aardappelen …

Zondagmorgen. Zoals altijd als eerste wakker en inmiddels draait de wasmachine, de droger en de vaatwasser. Bed al verschoond en de menu planning gemaakt voor volgende week. Als daar 50 % van terechtkomt ben ik al een blij mens.

Veel aardappelen in elk geval. Wat me brengt bij iets wat ik allang had moeten doen. Een paar dagen geleden gebeurde er namelijk iets. Ik was in de keuken toen de hond aansloeg. Nu is het een waakhond van niks en blaft ie soms omdat ie vallende blaadjes ziet dus ik stond niet direct op scherp.

Maar deze keer was er wel degelijk iets aan de hand. Bij het openen van de voordeur zag ik dat er een zak voor de deur stond. En ik zag nog net een auto met aanhanger wegrijden. Gewoon 10 kg aardappelen. Voor mijn deur. Ik moest even mijn tranen wegslikken. Want het zijn niet gewone aardappelen. Het is een teken dat iemand aan ons heeft gedacht. En al zullen ze goed smaken ; dat laatste is nog veel mooier.

Want weten dat eraan je gedacht wordt maakt je hart warm (en mijn ogen en wangen nat). Voor sommige mensen zal het maar 10 kg piepers zijn. Voor mij is het zoveel meer. Ik heb dus geen idee wie ik hiervoor moet bedanken ! En ik hoef het ook niet te weten. Mocht iemand weten wie dit geregeld heeft , wil die dan mijn dankjewel overbrengen ? Dankjewel namens ons allemaal !

Zeg het maar !