Pek en veren

Na een 4 uur durend overleg waarbij ook nog een Italiaans buffet werd verorberd zijn ze eruit. Het moet anders, het moet beter. Want de politiek moet er zijn voor iedereen. Nee ze kunnen niet alles in één dag oplossen maar het vertrouwen moet terug in de politiek aldus Mark Rutte.

Dus er komt op vrijdag ….. tadaaa …. een brief ! Jawel ! Niet dat wij allemaal onder onze eigen brievenbus moeten gaan liggen maar er komt een brief. Over hoe ze het vertrouwen willen gaan herstellen. En een brief op vrijdag is heel snel. Want meestal duurt het eeuwen in de politiek. Heeft Rutte al officieel gereageerd op het gas rapport ? Nee toch ?

Hoe is het toch in vredesnaam mogelijk dat dat zooitje ongeregeld niet vrijwillig zijn biezen pakt ? Moeten we ze dan werkelijk met pek en veren in de aanslag ze een handje helpen ? Het probleem is dat wij Nederlanders te beschaafd zijn. Kijk eens naar Frankrijk of afgelopen maandag naar Duitsland.

Het zit niet in ons, massaal de straat op. Nog niet. We zijn de types die stil blijven totdat de emmer echt vol is. En dan breekt de pleuris uit. Dat denk ik echt. Wie denkt met een brief de boel te kunnen sussen zou weleens bedrogen uit kunnen komen. Met je nieuwe bestuurscultuur. Met je plannen voor de woningmarkt. Met je afhandeling van de dossiers toeslagenaffaire. Met je Groninger dossier.

Aantoonbaar liegen tijdens een verhoor van de parlementaire enquête commissie. Je selectieve geheugen. Mevrouw Kaag die vindt dat onteigenen bij het leven hoort. Met je minister van Defensie die er de ballen verstand van heeft … De nieuwe pensioenwet die desastreus is. Met je minister van armoede die totaal onzichtbaar is. Met jullie oorlog. De lijst is eindeloos en jullie zijn ver over jullie houdbaarheidsdatum heen. We hebben een ander kabinet nodig. Nu. Dus die brief mag je houden. Of het moet al een ontslagbrief zijn …

Ga alsjeblieft weg !

Zeg het maar !