Pieter en het mes

Je zal toch Pieter Omtzigt heten. En je werk gewoon willen doen als Kamerlid. Wantoestanden aan de kaak stellen. Het beste willen voor de inwoners van dit land.

Jarenlang wordt je tegengewerkt. Want je past niet in het Haagse plaatje. Rutte krijgt al uitslag als ie je naam hoort. Je onderzoekt belangrijke dingen die anderen oh zo graag in de doofpot houden.

De NCTV moet analyseren in hoeverre jij gevaar kan lopen tijdens je werkzaamheden. Maar de man die dat moet bepalen heeft nogal een mening over je.

Argos heeft het even op een rijtje gezet. Ongeleid projectiel, wekt irritatie, geen leider en ga zo maar door. En Abels vindt dat hij dat best mag twitteren. Want op persoonlijke titel.

Nu is de vrijheid van meningsuiting een groot goed in dit land. En dat moet ook zo blijven. Maar het betekent ook dat je soms keuzes moet maken. Je kan niet de secretaris van de koning worden en privé twitteren dat het koningshuis weg moet en je vindt dat Nederland een republiek moet zijn.

Daarmee schaadt je het vertrouwen in je functioneren en gaat WA zelf zijn brief op de post doen in plaats van jij. En dat is hier ook gebeurd. Als ik het goed inschat wordt dit weer een onderzoekje terwijl in Haagse achterkamertjes al in de handen wordt gewreven.

Want er komt een moment dat Omtzigt breekt. En bij elk mes in de rug komt dat moment dichterbij. Ik denk dat Jort en Mark, zittend in een prachtig huis op Terschelling, er een flesje op opentrekken.

De verzameling messen van Omtzigt groeit met de dag en het wordt steeds duidelijker dat we in een bananenrepubliek aan zee wonen en het wachten is op een dijkdoorbraak.

Wisten jullie dat je dit stukje tekst heel gemakkelijk kan delen met onderstaande knoppen ?

Zeg het maar !