Blog

Politie aan de schandpaal

Vanmorgen reageerde ik op een FB bericht en dat werd me niet in dank afgenomen. Deze meneer plaatste een foto van een groep politieagenten die ter plaatse waren bij een brand. De agenten hielden tijdens het overleg duidelijk niet de anderhalve meter in ere.

Niet handig, niet slim, niet goed. Dat was ik wel met de plaatser eens. Dat hij er een foto van had gemaakt en op FB had gedeeld vond ik een brug te ver. Mijn reactie werd onmiddellijk verwijderd en ik kreeg een pb dat meneer niet wenste te worden aangesproken op zijn plaatsing.

En bam een block was mijn deel. Dat vind ik prima hoor. Daar gaat dit bericht ook niet over. Het gaat me om het feit dat mensen op social media berichten inclusief beeldmateriaal plaatsen om mensen, in dit geval politieagenten aan de digitale schandpaal te nagelen.

Ik was net in de supermarkt en moest een pakje ham hebben. Een dame op leeftijd nam haar tijd (kip/kerrie of beenham) en toen ze na 2 gangpaden omlopen nog steeds er stond heb ik mijn ham gegritst. Ja dichterbij dan anderhalve meter. Shoot me.

Stel nou dat iemand van dat moment een opname had gemaakt en die online had gegooid met haar of zijn commentaar ? Zonder te vragen wat er aan de hand was of waarom ik dat deed? Ik zou daar niet blij van worden !

Zullen we gewoon mensen aanspreken als we vinden dat ze over de schreef gaan ? En als dat niet mogelijk of wenselijk is, handhaving bellen? Deze Corona toestand is al vergeleken met een oorlog, zullen we de NSB praktijken achterwege laten ?

Dag Bouke !

One Comment

  • Jacoba

    Goed gedaan Jet , als je iets plaatst wat in eerste instantie al niet op feiten is berust ( gezien meneer niet de reden wist van de samenscholing van de agenten😬 neem ik aan😬) kan je verwachten dat je reactie krijgt , of je die nou positief of negatief vind dat is zijn probleem😉 sommige kan je maar beter niet horen dus is een block een zegge💪🏼

Zeg het maar !

%d bloggers liken dit: