Blog

Punt.

Zoals in elk gezin hebben we een familie app “De bende van ellende” maar ook met elk kind loopt er een apart draadje. Ja ook in huize M gaan we mee met de tijd. Maar al doe ik ook zo mijn best, er is hier en daar wel sprake van een generatiekloofje.

Nu ben ik wel gezegend met kinderen die over het algemeen in hele woorden appen. Ik hoef niet vaak mijn hoofd te breken over afkortingen zoals bijvoorbeel ib1. Ik verzin deze ter plekke want zoals ik al zei … Ze typen hier gewoon ; ik ben 1ste in. Kan ook zijn dat ze dat doen om me te sparen.

Ik heb inmiddels wel begrepen dat er aan mijn apptaal nog wel wat veranderd kan worden. Zo typ ik aan het eind van een zin een punt. Fout ! En een spatie na die punt om met een nieuwe zin te beginnen zo niet nog fouter. Smileys (die waarschijnlijk ook niet meer zo genoemd mogen worden zijn oke maar : ( of : ) weer niet.

Verder lezen ze in mijn zin ” dat mag je zelf beslissen” afkeuring en een verkapte nee. Je snapt het niet. Ook “wat denk je zelf?” is not done. Ook ligt mijn reactietijd zo af en toe onder vuur want op een vraag van vooral puber 1 wordt toch wel snel een reply verwacht.

Anders krijgen we dit :

Mam ? Mag ik …… ? (12.01 uur) ? (12.02) ? (12.02) ? (12.03) ??????? (12.04)

Communiceren kun je leren en ik vind het echt geweldig al die nieuwe middelen die we tegenwoordig hebben. Maar achter elke zin blijf ik een . typen. PUNT !

Zeg het maar !

%d bloggers liken dit: