Respect

De avondklok moest ingaan op 21 uur aldus Rutte en co. Effect en zo. Nu kan het plots om 22 uur. Dat is bijzonder. Je hoort mij niet klagen hoor maar dit soort dingen tekent het zwalkende beleid van dit kabinet.

We hebben zoveel boten gemist in het afgelopen jaar. En ik snap dat als je een lekkere tuin hebt waar je buiten kan zitten, je een huis hebt waar iedereen zijn eigen plekje heeft en/of er geen spanningen zijn die zorgen voor een nare of zelfs gevaarlijke omgeving je het allemaal niet zo erg vindt.

Wat ik niet zo goed begrijp is het gebrek aan inlevingsgevoel bij sommige mensen. Die vinden dat we het nog maar even vol moeten houden. Dat we ons niet aan moeten stellen. Want het valt allemaal toch wel mee ? Dat we niet moeten zeuren.

We zijn niet allemaal gelijk en na een jaar is het voor sommige mensen heel erg zwaar. En als er dan beslissingen worden genomen die de ene keer zus en de andere keer zo uitvallen omdat dat beter uitkomt, dan kan ik me goed voorstellen dat er groepen zijn die het gewoon niet meer kunnen.

Als we nu allemaal doen waarvan jezelf denkt dat dat de juiste manier is om met deze pandemie … En dan bedoel ik in alle opzichten. Geef elkaar de ruimte om op zijn of haar manier door deze shit heen te komen.

Dat wilde ik nu even kwijt !

Zeg het maar !