Blog

Rijk mens

Afgelopen week was ik een stuk minder online. Onze oudste was een paar dagen thuis en dat leek me een mooi moment om even gas terug te nemen op social media. We hadden het gezellig en dronken liters koffie.

Met stip

Ik weet niet wie het gevolgd heeft maar ons bonenapparaat gaf het na 23 maanden op. Op het randje van de garantieperiode boden we onze grote vriend 3 keer aan ter reparatie en even zoveel keren was het een drama. De 3e keer wilde zelfs het deurtje niet meer dicht.

Op maandagmorgen togen we naar de vestiging van CoolBlue en deden ons verhaal. En na overleg kregen we het volledige aankoopbedrag terug. Een hele warme douche voor de firma met stip ! Bijzonder netjes afgehandeld !

De rest van de week rommelen we wat aan en voor we het wisten was het weer vrijdagmorgen en stonden we om 10 uur in Harlingen.

Grijs

Het was qua weer een grijze week. Het noord’n zag maar weinig zon en ik vrees dat mijn herfstfoto’s dit jaar summier zullen zijn. Waar bleef de zon trouwens gisteren ? Wederom een grauwe dag met misschien een half uur de zon die een poging deed om door de wolken te breken. En ik had me al helemaal in gelezen over landschapsfotografie met statief !

Hoe typerend voor 2020. Want dit jaar is werkelijk te bizar voor woorden toch ? Zucht … Ik merkte dat even afstand nemen van social media me ook een hoop ergenis scheelde. De toon op bepaalde platforms is ronduit vijandig.

Alles

Of het nu corona betreft, de regering of de Amerikaanse verkiezingen ; er zijn mensen die leven op negativiteit. Ze kruipen onder je vel en bezorgen je rillingen. No more ! Ik wil niet dat dat soort volk me ook nog maar een minuut van mijn leven kost. Parelen voor de zwijnen. Gaan we niet meer doen. Hoop ik 🙂

Marc #spreadthelove

Is het dan allemaal grijs of zwart op social media en ga ik terug naar de ijstijd wat dat betreft ? NEE ! Want social media is bijvoorbeeld ook Marc die met hashtag #spreadthelove zo positief in dit leven staat en dat deelt. Het zijn mijn twittermaatjes voor het leven die ik voor geen goud zou willen missen.

De mensen die mijn dag kleuren met prachtige foto’s van de haven van Harlingen, van een rit op het strand van Terschelling. Die niet (ver)oordelen en me nemen zoals ik ben. Die heb ik wel gemist afgelopen week.

Aanvulling : Ik bedoel al de mensen die me laten lachen, laten huilen. Al die mensen die het aandurven om iets van hun leven te delen op het web. De mooie dingen, de grappige maar ook de verdrietige. Ik heb jullie allemaal in mijn hart gesloten !

Vandaag

Vandaag nog even 1.0 met gezin -1, ovenbroodjes, ladingen wasgoed, wat boodschappen doen en verder niks bijzonders. Of juist wel heel bijzonder. Want een dak boven je hoofd en mensen in de buurt (al zijn ze niet thuis) die van je houden; mens wat een rijkdom !

Fijne zondag allemaal !

4 Comments

Zeg het maar !

%d bloggers liken dit: