Blog

Roerige tijden

Het is al een poos geleden dat ik wat geschreven heb. Daar had ik een goede reden voor, het zijn namelijk roerige tijden in huize M. Je kent het vast wel, van die dingen die energie slurpen en zonder dat het je het wilt toch heel vaak het gesprek van de dag beheersen.

Ik kan er hier niet over uitweiden in verband met lopende dingen maar waar ik het wel over kan hebben is wanneer is genoeg genoeg ? Hoe lang hou je hoop en geloof in mensen, dat het echt niet zo erg is als het op het eerste gezicht lijkt ?

Wat voor voorbeeld geef je aan je kinderen als je steeds maar je kop in het zand steekt en dingen op zijn beloop laat ? Man wat keek ik uit naar de decembermaand. Even alles op pauze, even de dag vullen met kneuterige dingen.

Helaas is het dat alles behalve en ik ben er eigenlijk een beetje ziek van. Als blijkt dat iemand waar je van houdt al jaren niet krijgt waar hij recht op heeft. Als alle pogingen om dit minnelijk te schikken mislukken omdat de andere partij niet van plan is ook maar enigszins mee te werken ….

Dat je ze keer op keer de kans geeft om de boel recht te breien omdat je best snapt als er dingen fout zijn gegaan en je ze helemaal niet het vel over de oren wilt halen omdat je echt wel begrijpt dat het ook voor andere mensen geen gemakkelijke tijden kunnen zijn.

Dat wij diep in de (lege) buidel moeten tasten om ons recht te halen en de andere partij gewoon lekker door kan gaan met hun leven. Feestmaand …. Kerstgevoel …. dag !

Niet alleen mijn decembergevoel heeft een deuk opgelopen maar ook mijn vertrouwen in de mensheid is een stuk minder geworden. Maar karma is going to get them. Daar geloof ik dan weer heilig in.

One Comment

Zeg het maar !

%d bloggers liken dit: