Schnitzeltribunaal

Ik ben een beetje boos. Eigenlijk heel erg boos. Gisteren postte iemand een foto van een schnitzel met het bijschrift “lekker gegeten bij In de Klaver ! En geen Qr check en bekpamperverplichting. En de hel brak los op het oh zo vredelievende platform Twitter. Foto’s van de meest gore gerechten kwamen voorbij met hetzelfde onderschrift.

Want een ondernemer die blijkbaar de QR code niet checkt en mondmaskers niet verplicht stelt mag compleet afgemaakt worden. Walgelijk ! Het betreft een wegrestaurant wat hoofdzakelijk gebruikt wordt door vrachtwagenchauffeurs die van die verplichting zijn vrijgesteld. Nu betrof dit geen chauffeur dus officieel had er waarschijnlijk wel een controle plaats moeten vinden. En die is niet gedaan.

Ik weet niet waarom dat niet is gebeurd. Geen idee. Misschien was het een onervaren personeelslid wat het vergeten is. Misschien zijn ze anti controle. Wat ik wel weet is dat het een oud vertrouwd restaurant is in onze regio. Dat ze na het plotseling overlijden van de baas en spil van het bedrijf met zijn allen proberen in deze coronatijd proberen hun hoofd boven water te houden.

In het begin werden de chauffeurs bediend in hun wagen. Bestellingen werden afgeleverd bij de auto en betaling via tikkie. Op die manier probeerden ze toch tegemoet te komen aan de wensen van hun klanten en konden ze een beetje omzet genereren. Misschien zijn ze het na 2 jaar wel zat om politieagent te spelen en hun klanten te selecteren dmv een code die ook geen reet zegt.

Zo zijn er wel meer. Donder op met je virtuele schandpaal ! Met je gore foto’s en stomme bijschriften. Niemand verplicht je om daar te gaan eten. Ga dan lekker naar de McDrek en laat je een tasje aangeven met hapklare brokken. Klaargemaakt door personeel waarvan je ook niet weet of ze het virus bij zich dragen.

Echt geen woorden voor dit Schnitzeltribunaal ! Zodra we in de gelegenheid zijn gaan we het restaurant bezoeken en een schnitzel bestellen, zo groot als een deurmat.

Zeg het maar !