Blog

Sinterklaas is dood

Laat ik beginnen met te zeggen dat dit het laatste bericht is wat ik over deze kwestie ga schrijven want we hebben verloren. Verloren van dat kleine radicale groepje die zich gediscrimineerd voelt door de figuur van Zwarte Piet.

De stad Groningen heeft namelijk in wijsheid besloten om de intocht voortaan plaats te laten vinden zonder zwarte piet. Het mag niet meer. Omdat we steven naar een inclusieve samenleving aldus de wethouder Glimina Chakor van Groen Links.

Laat ik nu denken dat we een prachtige tussenweg hadden gevonden in de roetveegpiet ! Allemaal beetje geven, beetje nemen. Wat is er de f*ck gebeurd met de gulden middenweg ? Ik en met mij vele anderen zijn best bereid om water bij de wijn te doen als dat andere mensen een beter gevoel geeft.

Maar waar heeft men het idee gekregen dat wij al onze tradities best helemaal overboord willen gooien om het anderen naar de zin te maken ? Vier je suikerfeest, doe de ramadan, geniet van de show van Najib Amhali ! Doe ! Maar laat ons dan ook. Alsjeblieft ….

Het wordt namelijk nooit wij zolang er geen evenwicht is in dit soort dingen.

Ik vind dit een uitermate trieste dag en wat mij betreft kunnen we het 5 decemberfeest schrappen van onze eeuwenoude traditielijst.

Kutland !

Hier vind je de link aan het artikel

Zeg het maar !

%d bloggers liken dit: