Slaapkamergeheimen

Ik denk dat ik 5 jaar geleden  had gedacht als iemand me had verteld dat de 3 druppels lavendel en 4 stress away met water in een diffuser je lekker laten slapen ; wat een zweverig gedoe ! Hou op met me !

Het dichtst wat daarbij in de buurt kwam en ik wel gebruikte was kamille met kokend water in een schaal om te stomen. Dat is een poos een hype geweest. Hele straten hingen met hun hoofd in de stoom als het verkoudheidsvirus (ja toen heette dat verkouden) weer gearriveerd was.

Over het algemeen ben ik wel een goede slaper. Zolang ik dezelfde tijden maar aanhoud en ‘s avonds niet de hort op ben geweest naar een vergadering of zo, dan lukt het wel. Altijd rond 4 uur even wakker. Stipt.

Ik word alleen niet altijd even uitgerust wakker. Nu zou dat onder andere kunnen komen door onze matrassen waar we inmiddels 15 jaar op slapen. Nieuwe kosten je een rib uit je lijf (als een beetje een goede wilt hebben in elk geval) dus dat zit er even niet in.

Als je slaapt zakt je hartslag. Alles gaat even een versnelling lager als het goed is. Als je niet uitgerust wakker wordt kan dat betekenen dat dat niet gebeurt terwijl je je ogen dicht hebt.

Dit is mijn gemiddelde schema. Ik heb het blijkbaar heel druk in mijn slaap.

Via via kwam ik ooit eens terecht bij etherische oliën en de werking daarvan. Zoals ik al zei ; deze uit de klei getrokken trut is nogal sceptisch op sommige gebieden dus ik las 5 jaar lang van alles over dat spul in idioot kleine flesjes met idoot hoge prijzen. (Wat ook weer kan variëren hoor)

Gaandeweg begon ik me af te vragen of het het proberen waard was. Ik paste mijn bedrituelen eerst aan. Geen actualiteitenprogramma via de wekkerradio maar gewoon rustige muziek. Even de handen en de voeten insmeren met wat verzorgende crème (vooral mijn voeten vragen zich af waar ze dat aan verdiend hebben na zoveel jaar verwaarlozing).

Ik sliep iets beter maar nog niet 100 punten. Dus besloot ik de sprong in het diepe te maken en bestelde dit.

Mijn flesjes bevatten maar 5 ml dus de investering viel mee. Gisteravond voordat ik naar bed ging een uurtje de diffuser aan op de slaapkamer.

Bij het naar bed gaan dacht ik hmmm …  Een geur waar je aan wennen moet maar echt vervelend vond ik het niet. Hele bedritueel van smeren, rustige muziek enz. En met geen verwachtingen maar eens proberen wat slaap te pakken.

Vanmorgen vroeg wakker. Dat had meer te maken met het feit dat ik gisteravond op een stoel wilde gaan zitten die er niet stond (lang verhaal ; eigen stommiteit) en ik op de grond knalde. Elleboog en rug vonden die activitiet iets minder helaas. Maar ik voelde me bijzonder uitgerust. Wakker ook.

En dit is mijn slaappatroon van vannacht.

Ik juich nog niet te vroeg en het kan een toevalstreffer zijn maar het verbaasde me wel. Deze week veel (motorische) stress en een hoofd wat overliet gisteren zou normaal gesproken hebben gezorgd voor een onrustige nacht maar ik sliep als een blok. Vanavond maar weer proberen.

Hoe sta jij in het gebruik van dit soort house pocus eigenlijk? Ben a non believer of heb je goede ervaringen ? Ik ben echt benieuwd !

2 Comments

  1. Ida

    Ik heb ook de app: kan je kijken wat je kan gebruiken bij keelontsteking, wondjes, enz.
    Ik zeg niet dat alles werkt, maar het meeste wel

Zeg het maar !