Sorry mam !

Ik ben opgevoed met de regel dat je gaat stemmen. Punt. Mijn moeder geloofde heilig in dat recht. Je mocht best blanco stemmen of je stem ongeldig maken maar je maakte de gang naar het stembureau. En we waren van de PvdA. Posters voor het raam in verkiezingstijd. Ze geloofde dat er in Nederland een partij was die opkwam voor de mensen die met hun handen de economie draaiende hielden.

Als mijn moeder nu nog zou leven zou ik excuses aan haar maken namens de goede PvdA leden. Mensen die nog geloven in oprechte politiek. En ik zou haar vertellen dat ik nooit, maar dan ook echt nooit, meer op die partij zal stemmen. De laatste keren deed ik dat sowieso al niet. Maar de kans is nu voorgoed verkeken.

Die partij is een hol vat geworden en probeert in samenwerking met GL zich toch op het pluche te wurmen. En dat lukt goed. Niemand zich afgevraagd waarom juist zij en niet bijvoorbeeld de SP aan mocht schuiven bij het overleg over het prijsplafond voor de energieprijzen ? Rutte die ze bedankt in de 2e kamer ? Dat prijsplafond waar de gemiddelde arbeider in een doorsnee woning geen reet aan heeft ?

En nu dus de kwestie Arib. Voor de bus gegooid door het bewust anoniem lekken van informatie over een lopend onderzoek waar Mw Arib niet van op de hoogte was gesteld. Gevolgd door nog een mes in de rug van haar fractie. Oorverdovend stil bleef het vanuit PvdA zijde. Mijn moeder had Mw Arib ingedeeld bij de goede partijleden. En dat doe ik ook. Als er klachten zijn geweest dan hadden die zeker in behandeling moeten worden genomen. Maar het niet informeren van iemand die onderwerp van dat zelfde onderzoek is klopt niet.

Net als de benoeming van Mw Bergkamp tot Kamervoorzitter (ik zie nog steeds Aukje de Vries voor me die tegen Arib stemt omdat die wilde dat iedereen naar de kamer kwam tijdens de Coronatijd ; wat een kulexcuus) zit aan deze kwestie ook een luchtje. Mw Arib was namelijk voorzitter van de commissie die moest onderzoeken wat er nu toch allemaal gebeurd was in die hectische coronatijd. Kan me zo voorstellen dat sommige lieden liever niet zagen dat er echt diep gegraven werd … Die miljarden die verdwenen zijn zonder bonnetje ….

Ik ben benieuwd of Mw Bergkamp ook haar conclusie trekt en maandag opstapt. Want als er iemand niet geschikt is voor haar functie dan is zij het wel. Ze weigerde immers ook al aangifte te doen over het anonieme lekken. Al met al zijn wij en Mw Arib de grote verliezers hier. Zij omdat ze na 25 jaar op deze manier de kamer verlaat en wij omdat er weer een kamerlid minder is die snapt waar de functie voor bedoeld is. Het dienen van het belang van de inwoners van Nederland.

Zeg het maar !