Spring is in the air !

Vroeger woonden we vlakbij mijn opa en oma. En als de lente eraan kwam wist ik dat ik naar nr 4 moest. Mijn oma deed aan de voorjaarsschoonmaak. Helpen bedden te verslepen, dekbedden luchten, spinnenwebben weghalen. Blijkbaar had mijn oma in al haar wijsheid besloten dat ik bijgespijkerd moest worden op dat gebied. Mijn moeder sloeg dat namelijk over ; de gigantische schoonmaakoperatie elk voorjaar. Die was meer van de impulsieve invallen.

En voordat jullie nu de mannen in witte jassen gaan bellen omdat jullie denken dat het niet goed met me gaat …. Ik ga niet op de ouderwetse manier ala oma hier de witte tornado spelen. No worries. Maar ik ga wel opruimen. Minimalistisch lijkt me namelijk heerlijk ! Geen overbodige troep en rommel die je alleen maar aanraakt om van links naar rechts te verplaatsen. Weg ermee ! De volgende stap is dan waar ik die rommel ga laten. Misschien moeten we binnenkort weer ergens een bak huren want met karretjes naar de stort schiet ook niet op.

Dingen weggooien is namelijk zeer bevredigend. Ik hou ervan. Oké soms gooi je ook wat weg waar je 2 weken later van denkt “dat had niet gemoeten” maar waar gehakt worden vallen spaander of niet dan ? Oh en ik wil een stofzuiger boven. Dat wil ik al jaren trouwens. Nu gebeurt het vaak dat ik boven zie dat ik even moet zuigen maar eenmaal beneden ben ik dat weer vergeten en dat op repeat. En als ik dan al de stofzuiger boven heb staan vergeet ik hem weer mee te nemen naar beneden.

Doen jullie ook aan springcleaning en (nog belangrijker) hebben jullie ook een stofzuiger boven of ben ik een verwende chaoot met exorbitante wensen ?

Fijne maandag allemaal !

2 Comments

  1. Corry

    Mijn moeder deed dat vroeger ook , echt alles kwam van zijn plek. Zelfs matrassen lagen een dag buiten om te kloppen en te luchten. Ik deed het vroeger ook, kamer voor kamer alles schoonmaken. Geen matrassen verslepen maar even met de stofzuiger. Soms zou ik het graag weer oppakken en het hele huis schoonmaken maar ik heb er de puf niet meer voor. Dan zo nu en dan maar 1 vertrek doen

    1. Jet M

      Ik ben vandaag begonnen met kwartiertjes. Een kwartier op de slaapkamers, een kwartiertje in de bijkeuken. Hopelijk hou ik dan overzicht en eindigt het niet met rommel verplaatsen ipv echt opruimen. Ik baal er wel van dat ik moet stoppen zodra de grijze kliko vol is. Ik hou het gezegde maar aan “iets is beter dan niets”.

Zeg het maar !