Blog

Strafkamp voor pubers

Yes 2 juni gaan de middelbare scholen weer open dacht ik. Puber 2 zit in de super gezellige klas en het zou fijn zijn om het jaar samen af te sluiten ipv pas in september weer naar school te gaan.

Gisteren las ik welke maatregelen er genomen moeten worden om weer te beginnen. De klassen moeten worden gesplitst. Ik denk dat dat dan 3 groepen van 10 moeten worden aangezien de lokalen niet zo groot zijn.

Kinderen blijven zitten, pauzes en lunch in lokaal. Kluisjes blijven dicht. Docenten hoppen van lokaal naar lokaal. Er moet een raam open. En zo zijn er nog een aantal dingen die dan blijkbaar het nieuwe normaal zijn. Wat een nare uitdrukking trouwens. Het nieuwe normaal.

Na het lezen van al die voorzorgsmaatregelen denk ik ; het wordt een strafkamp voor de pubers. Na dik 2 maanden thuis (waarin er hier maar bar weinig online les was helaas) lijkt het me geen opluchting om op deze manier naar school te moeten.

Begrijp me niet verkeerd! Alle respect voor de docenten en andere verantwoordelijken dat ze in deze bizarre tijd op de beste manier roeien met de riemen die ze hebben ! Laat dat alsjeblieft duidelijk zijn.

En misschien werkt het prima zo en is het voor onze pubers genoeg om op die manier weer IRL contact te hebben, weer eens op temoeten staan en de fiets te pakken om 10 over 7 s morgens.

Maar misschien moeten ze overwegen die laatste weken dan ook maar online door te modderen en dan hopelijk in september weer gewoon naar school.

Zeg het maar !

%d bloggers liken dit: