Blog

Sunday 7 ; Wimbledon

  1. Wimbledon is het oudste tennistoernooi van de wereld. De eerste editie werd in 1877 georganiseerd door de All England Croquet and Lawn Tennis Club (nu vaak afgekort tot AELTC).
  2. De velden zijn ingezaaid met 100% Engels raaigras (perennial ryegrass), Wimbledon is de enige Grand Slam die wordt gespeeld op gras.
  3. De traditie waarbij spelers buigen voor de Royal Box hield op in 2003. Echter, zijn de koningin of de prins van Wales zelf aanwezig dan moeten de spelers nog steeds een buiging maken.
  4. BBG’s (Ball Boys and Girls) worden geselecteerd uit leerlingen van scholen in verschillende Londense stadsdelen. De kandidaten worden voorgesteld door de schooldirectie en ze moeten o.a. slagen voor een schriftelijk examen en een fitheidstest. De gemiddelde leeftijd van de BBG’s is 15 jaar. Tot 1985 waren er op het Centre Court alleen ballenjongens, geen -meisjes.
  5. Het “belangrijkste lid van de Wimbledonfamilie” is Rufus the Hawk. Deze havik is verantwoordelijk voor het wegjagen van duiven bij de tennisbanen.
  6. Winnaars ontvangen een replica van hun trofee op ¾ van de ware grootte.
  7. Ieder jaar worden er bij Wimbledon 54.250 ballen gebruikt. Alle ballen liggen opgeslagen bij een temperatuur van exact 20 graden Celsius, dan zijn ze op hun best.

Zeg het maar !

%d bloggers liken dit: