Blog

Sunday 7

Zeven keer nutteloze informatie, gewoon leuk om te weten.

  1. De moeder van de Zweedse milieu-activiste Greta Thunberg, Malena Ernman, deed in 2009 mee aan het Eurovisie Songfestival voor Zweden met ‘La Voix’. Ze eindigde op de 21e plaats.
  2. De koning van Thailand Rama X benoemde ooit zijn poedel Foo Foo tot luchtmaarschalk. Hij trok het dier een uniform aan en nam hem zelfs mee naar officiële gebeurtenissen. Toen zijn hond stierf, kondigde hij een rouwperiode van 4 dagen af.
  3. In de film Flodder (1986) slaat op een gegeven moment de SRV-wagen op hol. Hierna krijgt de SRV-wagen een aanrijding met een vrachtwagen op de snelweg. Deze vrachtwagen bevat whisky van het merk Bouvier, terwijl de hond van de familie Flodder een bouvier is die Whisky heet.
  4. Kokindjes hebben hun naam te danken aan een medewerker genaamd Ko die in de jaren 60 een keer te zacht geproduceerde drop mee naar huis nam voor zijn kinderen. Zijn kindjes waren enthousiast en zo kregen de dropjes de naam Kokindjes!
  5. Van 1915 tot 1989 was bier bij wet verboden in IJsland. Om de legalisatie te vieren, houden ze ieder jaar een Nationale Bierdag.
  6. Het Duitse woord kummerspeck betekent overgewicht dat wordt verkregen door emotionele eetbuien. Letterlijk betekent het ‘verdrietspek’.
  7. Quiz is het enige woord in de Nederlandse taal dat begint met een Q en eindigt op een Z.

Wil je nu ook op de hoogte blijven van alles ; volg Waarom weet ik dit ? op twitter !

Zeg het maar !

%d bloggers liken dit: