Blog

Truus is dood ….

Ik dacht laatst ; wat ben ik toch blij met Truus. Ze is de derde in ons gezin en degene met de minste problemen. Zulke dingen denken is natuurlijk ook niet erg slim want dan begint de ellende.

Het begon met een onschuldige E15, toen E25 en de genadeklap kwam op maandagmorgen ; E23. Ik gooide (na telefonisch overleg met mijn technische dienst) haar op haar buik en liet haar even liggen. En ik herhaalde dit nog een keer of 3 maar E23 hield stand.

Dit weekend besloot de technische dienst zelf maar eens de schroevendraaier ter hand te nemen en op zoek te gaan naar het euvel. De grote tafel leeg, kleed erop en met zijn tweeën Truus op ooghoogte zetten.

Deksels werden verwijderd, zijkanten losgeschroefd en onderkanten bekeken. Zoals ik al zei ; Truus is onze 3e dus de TD dacht te weten hoe hij de pomp kon bereiken. Hij weet nu hoe een chirurg zich voelt als ie na de eerste snede toch niet de blindedarm vindt maar iets anders groens.

YouTube bracht ook niet echt uitkomst (schroef de metalen plaat los ; welke metalen plaat ??????? ) en de TD had er genoeg van. Maar mijn technische steun en toeverlaat zou mijn steun en toeverlaat niet zijn als ie het niet nog een keer ging proberen …..

Nu hielp het ook wel dat ie onverwacht een paar dagen vrij was en dus tijd genoeg om zijn hoofd er nog eens over te breken. Uiteindelijk vonden “we” de pompen. We als in hij sleutelen en ik bijschijnen en pompen als in 2 stuks.

Beide zaten niet verstopt en draaiden als een tierelier concludeerde de technische man en ook de hulplijn die hij belt kan zich niet voorstellen dat de pomp stuk is. Die gaan namelijk bijna noooooooit kapot.

.De circulatiepomp gaat vaker hemelen en inderdaad die tikt en rammelt zodra er op start wordt gedrukt. Ik roep nog optimistisch (of wanhopig dat kan ook) : misschien rammelt ie omdat die andere er niet in zit ! ( pomp 1 kost nieuw 30 euro en die circulatiedinges het 5 voudige ; iets met het minste uit 2 kwaden) maar niet dus.

Of het is de printplaat oppert mijn betere helft die ik acuut zijn status van hoofd TD in huis ontneem want bij elke opmerking wordt de reparatie duurder en ingewikkelder. Dat was niet de bedoeling ….

We gaan aan het optellen en in het minst erge geval zijn we 150 euro kwijt en in het ergste geval het dubbele. Het apparaat is 6 jaar oud, heeft dus zeker 3500 afwasbeurten gedraaid en ik heb het vage vermoeden dat Truus gewoon er stiekem tussenuit is gepiept naar de witgoedhemel en elke reanimatiepoging gedoemd is te mislukken ….

Dag Truus ! Bedankt voor alles !

Zeg het maar !

%d bloggers liken dit: