Blog

Tussen hemel en aarde

Het was een kort nachtje vannacht en dat betekent meestal dat er op een dag als deze weinig uit mijn handen komt. Ik ben erg gehecht aan mijn minimaal 7 uur slaap en als het dan maar 5 zijn wordt de productiviteit direct een stuk minder.

Ik zit dus in het zonnetje een beetje te mijmeren over de tijd van nu, over mijn en ons leven en de rare wendingen die dingen nemen kunnen zonder dat je er invloed op hebt. Wat een achtbaan is het. En terwijl we allemaal ons leven aan moeten passen in verband met de corona maatregelen gaan andere dingen ook gewon door.

Er zijn van die dingen die maar niet opschieten en soms verlies je de moed. En als na de vaatwasser ook de droger het begeeft, ja dan vloek ik en denk waar heb ik dit aan verdiend ? Heb ik in mijn vorige leven een kudde babyolifantjes vermoord of zo dat karma vertraagd wraak neemt ? Het voelt een beetje als terug naar de pré historie zonder mijn huishoudelijke vriendjes die ik mijn personeel noem.

Maar ook bij de mooie dingen die ons overkomen en gegeven zijn stel ik mezelf dezelfde vraag. Waar heb ik dit aan verdiend ? Een mooi gezin, we zijn allemaal (nog) gezond. Jullie die mijn stukjes lezen. De zon die ondanks alle ellende toch de aarde verwarmt en het allemaal net wat dragelijker maakt. Het blije gevoel als je lammetjes ziet sprinten en springen in een weiland, een vogel in de boom die druk is met van alles.

Het kan gewoon niet anders dan dat er meer is tussen hemel en aarde. Als die krachten nu ook even op miraculeuze wijze mijn “personeel” kunnen fixen ….

Blijf gezond en let een beetje op elkaar.

xxx Jet xxx

Zeg het maar !

%d bloggers liken dit: