Blog,  Maatschappij

Tussen moeten en willen

Ik kan het woord niet meer horen maar er is geen ontkomen aan. Corona beheerst ons leven in minder of meerdere mate. Soms kijk ik in gedachten terug op de afgelopen maanden en het enige wat ik denk is what the fuck ?

Nieuwe normaal

Het nieuwe normaal waar ik nog steeds de kriebels van krijg is inderdaad al helemaal ingeburgerd. Mondkapjes, gel, maximaal aantal bezoekers. Persconferenties, debatten. En dan nu de discussie over vaccineren. Het niet rechtstreeks verplichten maar toch de duimschroeven een beetje aandraaien door mensen uit te sluiten als je het niet doet.

Ik vind het lastig. Ik ben sowieso niet zo voor dingen die van overheidswege moeten. De rebel wordt dan wakker in dit huisvrouwenlijf. En ik ga ervan uit dat ik zelf heel goed kan beslissen wat ik wel of niet wil. Wat me ook een beetje zorgen baart is dat het allemaal zo snel gaat. Wat ook weer goed is natuurlijk want dit sloopt mensen. Letterlijk maar ook figuurlijk. Maar hebben ze dan echt zicht op eventuele bijwerkingen ? Het duurt toch vaak jaren voordat een nieuw medicijn wordt goedgekeurd ?

Verschil

Wat doet dat spul in een lichaam? Maar als inenten betekent dat we weer vrij ons kunnen bewegen, de jeugd weer kan doen wat ze willen doen en de zorg weer op het oude niveau kan komen, de horeca weer open kan enz enz ? Doen we het dan in het kader van one for the team ? Maakt dat het verschil tussen moeten en willen?

Zijn jullie er al uit ?

2 Comments

  • Corry Hut

    Ik vind het ook moeilijk met die vaccinatie. Ik wil wel maar durf nog niet. Is het echt goed getest, krijg je echt geen last van bijwerkingen? Ik krijg ook ieder jaar de griepprik, dus waarschijnlijk zal ik nu ook vrij snel aan beurt zijn voor de vaccinatie, maar ik vind het nog wel eng. Verder ga ik niet vaak de deur uit. 2/3 keer per week supermarkt. Een enkele keer even een andere winkel ivm 6 dec. Ik hou me wel rustig, blijf zoveel mogelijk thuis en dat bevalt me prima! Soms ook niet hoor, dan moet ik eruit, wordt gek thuis, dus gister even bij de kringloop gesneupt, niks gekocht. Even bijgekletst daar🤣🤣

  • creatieveik

    Ik vind het wel lastig .. ik denk dat het wel goed onderzocht wordt door heel veel mensen, met meer dan met andere vaccins. Maar goed, ik ben er nog niet uit en ik zit waarschijnlijk bij de eerste lichting, ik zit in de risico groep…ik ga er nog maar even over denken…

Zeg het maar !

%d bloggers liken dit: