Van de keuken naar de hal

Gisteren even de aflevering gekeken van boer zoekt vrouw. Wat een mooie mengelmoes !

Bij Hans en Annette spatte de liefde van het scherm. Hans vond zijn Grietje en at van blijdschap nog net niet hun koekhuisje op. Gelukkig maar want Annette ziet het wel zitten om in te trekken op de boerderij. Je zag ze beide genieten van elkaar waar je bijna jaloers op zou worden.

De liefde doet Jouke ook goed ! Hij wordt zelfs genuanceerder en heeft niet zo snel zijn oordeel meer klaar. Kan iemand een standbeeld oprichten voor Karlijn ? Mooi stel en ik neem mijn eerste woorden over Jouke terug. Het is geen stugge hork, hij moest gewoon even ontdooid worden vanuit de batavierentijd.

Die andere Fries moet even op zoek naar de slopershamer want Janine trekt de muur weer op. Lastig lastig lastig. Sander blijft gewoon zichzelf en hoopt erop dat zijn nuchtere aanpak van het probleem dat Janine behalve schapenboer ook nog vakkundig metselaar is wel zal oplossen. Ik hoop het ! Als we binnenkort een colonne van trekkers richting het zuiden zien gaan vanuit Friesland, dan is het gelukt.

Dan door naar de gitaarsolo van Rob … Ik wil niet echt lullig doen maar Rob is er 1 van minimaal 1.80 meter. Maar Wendy is nou ook niet een lot uit de loterij. Hoeveel Rob ook zingt over true Color’s en probeert ergens een opening te vinden ( don’t you dare om hier bijzondere gedachten bij te hebben) ; Wendy voelt het niet. Dat kan gebeuren natuurlijk maar zeg dat dan gewoon. Dit lijkt op een cavia langzaam de nek omdraaien terwijl ie blijft piepen.

En dan de absolute showstopper van dit seizoen ; Evert en Maud ! Maud kreeg eerst een megalading kritiek over zich heen. Ja ook van mij. Maar mens wat ben je uniek ! Als het met Evert niet lukt mag je hier komen wonen met hangmat en al. Ik denk ook dat er binnenkort een boekje uitkomt : levenswijsheden van Evert. Dat gaat Maud schrijven.

Zijn uitspraak “het is geen stap van de keuken naar de hal” is nu al goud ! En hij heeft helemaal gelijk natuurlijk. Zelfs een gesloten boer met broer als Evert beseft dat keuzes gevolgen hebben. En toch geloof ik een happy end met deze twee. Als je eindigt met “ik hou van jou”, dan komt het wel goed !

Zeg het maar !