Van de leg

Op dinsdagavond kijken dochter en ik “onze” series op net 5. Na het eten, opruimen, wandeling met de honden (dochter is daar vooral heel trouw in) voor de buis neerploffen en ons onderdompelen in de wereld van Station 19 en Greys.

De laatste tijd is er alleen wat geks aan de hand. Zo rond 21 uur beginnen we te gapen en te zuchten tijdens de reclameblokken. En uiteindelijk besluiten we zo rond kwart over 9 dat we Greys wel terug gaan kijken en duiken we ons bed in. Met de kippen op stok is blijkbaar in huize M voor sommigen het nieuwe normaal.

Een totaal niet representatief onderzoekje op Twitter leerde me dat er meer mensen tegenwoordig niet kunnen wachten om tussen de klamme lappen te kruipen, eerder dan pak hem beet een jaar geleden. Terwijl we toch minder actie in ons leven hebben. Minder plekken om naar toe te gaan.

Nu ik er over nadenk lijkt ons leven wel wat op dat van kippen. We vallen s morgenvroeg van onze stok, doen ons ding binnen de beperkte ruimte die we nu hebben en s avonds gaan we weer op stok. Ons leven is al een jaar van de leg en dat begint zijn tol te eisen.

Hopelijk mogen we straks weer scharrelen en krijgen we meer uitloopruimte. Tot dan is terugkijkfunctie een handig iets. 🙂

Zeg het maar !