Blog,  Maatschappij

… vraag je dan eens af …

In deze hectische tijd krijgen verschillende beroepsgroepen een bonus. En ik gun ze het allemaal. De ambtenaren, de zorg, de politie, de boa’s.

Vanmorgen bracht ik man naar standplaats om half 5 en het was al een drukte van belang. Uit allerlei hoeken van het industriegebied kwamen ze aangereden. De mannen van de reinigingsdienst. De mannen die op pad gingen om de winkels te bevoorraden, de mannen die hun zeecontainers naar hun bestemming moeten brengen. (Lees of vrouwen natuurlijk waar mannen vermeld staat)

Thuisgekomen dacht ik : hier ga ik iets over schrijven. En Alex had hetzelfde idee 🙂 Want het is natuurlijk compleet bezopen dat de transportsector een vitaal tak is in deze tijd maar kan fluiten naar een extraatje. Wat zeg ik ? Er wordt zelfs niet fatsoenlijk onderhandeld over een cao want … corona …

Mannen en vrouwen die met hart en ziel hun werk doen. Die in deze tijd maar af moeten wachten of ze gebruik mogen maken van het toilet bij het laad-of losadres. Die niet aan kunnen schuiven in een restaurant.

Als je nu straks bij je kerstboom zit en de cadeaus uitpakt … Vraag je dan eens af hoe het daar beland is. Welke weg heeft dat pakketje afgelegd ? Wie heeft zich daar onder andere voor in heeft gezet …

Ik heb diep respect voor allen die elke dag maar weer op pad gaan om ons in onze behoeftes te voorzien. En een bonus zou niet meer dan terecht zijn.

Hou hem tussen de lijntjes en de glimmende kant boven !

Zeg het maar !

%d bloggers liken dit: