Blog,  Recepten

Vruchtenslof

Ik hou van nieuwe dingen proberen in de keuken. Al maanden heb ik het erover dat ik een echte slof wil gaan maken. Maar ik heb nog steeds geen sloffenvorm. Koopmans begreep mijn nood (of zag in gat in de markt) en kwam met dit product op de markt. Livingproef testte het ook en schreef er een recensie over op Instagram. Dankzij dat bericht kwam ik erachter dat het wel te koop is bij de Jumbo. (onderste plank en een kleiner pak dan ik verwachtte)

Vol goede moed ging ik aan de slag. Nadat ik de boter tot een luchtige massa had geklopt opende ik het zakje met bakmix. De keuken rook direct heel erg zoet. Zo zoet dat puber 2 opperde dat het erop leek alsof ik stroop aan het verwarmen was. Om even een beeld te schetsen.

Het bereiden stelt verder niet zoveel voor, het in elkaar zetten van de papieren bakvorm was ingewikkelder. Vouw open, scheur af, vouw naar binnen. Of zoiets.

De slof hoeft maar 16 minuten op de bodem in de oven. En hij zag er prima uit ! Mooi gerezen. Jammer dat bij het verwijderen van de bakvorm bleek dat de onderkant verbrand was. Misschien heb ik het verkeerd gelezen en moest ie niet op de bodem.

De banketbakkersroom rook ietwat vreemd. Na toevoeging van de slagroom en water ontstond er een massa die toch wel een beetje vloeibaar bleef. Na opstijven in de koelkast was dat probleem opgelost. Het smaakt een beetje naar custard volgens het testpanel.

Al met al was het best te eten maar ik zal het niet weer kopen.

⭐⭐⭐ sterren.

Zeg het maar !

%d bloggers liken dit: