Wat is het nou ?

Aanstaande woensdag mag er weer meer. Niet alles maar een beetje. Vorige week was dat reden voor dhr Gommers om het te hebben over code zwart. De versoepelingen kwamen te vroeg. Ic’s raken overspoeld en er zullen straks keuzes gemaakt moeten worden wie wel en niet geholpen wordt. Niet best.

Een paar dagen later verklaart dezelfde Diederick Gommers dat de versoepelingen geen verschil zullen maken want we vaccineren ons een ongeluk. En toen ik dat las was de maat vol. Wat is het nou ???

De afgelopen maanden hebben we hier ons zoveel mogelijk aan de maatregelen gehouden. We zijn niet perfect en er zijn momenten geweest dat we dat niet deden. Maar over het algemeen hebben we ons goed gedragen, al zeg ik het zelf.

Dat doe je op basis van de informatie die je gegeven wordt door de mensen die ervoor doorgeleerd hebben. De afgelopen maanden was die info op zijn zachtst gezegd verwarrend. Links, rechts, rechtsdoor, stop, go ! Zoiets. Persconferentie na persconferentie waarin het enige vaststaande feit was dat “We het nog even vol moesten houden”.

Groepsimmuniteit doel ; oh nee toch niet. Of toch wel … Vaccins die binnen werden gehaald als het wondermiddel om vervolgens weer allerlei stops te krijgen omdat er eventueel hele nare bijwerkingen kunnen zijn. Ik ben het zat.

Ik ga mijn eigen plan trekken. Ik ga mijn broodnodige dingen halen als we woensdag weer zonder afspraak de winkel in mogen. Ik ga maar vertrouwen op mijn boerenverstand want de experts scheppen alleen maar meer verwarring.

Zeg het maar !